Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση Βιβλίου:"Τίμια Δώρα" του Διονύση Λεϊμονή

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε τον Αιτωλικιώτη συγγραφέα - φιλόλογο Διονύση Λεϊμονή για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε.
Πρόκειται για ένα  πρωτοχρονιάτικο παραμύθι - σε εικονογράφηση του Ηριδανού - μέσα από το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια της εμπορευματοποίησης παρακολουθώντας παράλληλα τον "αγώνα" μεταξύ του Καλού και του Κακού μια νύχτα αλλιώτικη απ' τις άλλες.
Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση των παιδιών και των γονέων με το συγγραφέα........


Περίληψη

Η νύχτα είναι μαγική, όπως κάθε χρόνο, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς. Ο Σάντα Κλάους ετοιμάζεται να χαρίσει δώρα στα παιδιά του κόσμου, αλλά ένας πονηρός εμποράκος  του αρπάζει το άρμα της χαράς για να πουλήσει τα δικά του παιχνίδια. ΄Ενας αδέξιος χειρισμός όμως, θα φέρει τον κατεργάρη έμπορο μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας, γιατί απόψε πρέπει να πάθει για να μάθει, ξυπνώντας επιτέλους απ’ το σαράκι του κέρδους. Απόψε ένας φτωχός μοναχός, ο Βασίλειος θα καταφέρει να μοιράσει επιτέλους τα «τίμια δώρα» του σε όλα τα παιδιά του κόσμου; Και με ποιον βοηθό;

΄Ενα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 6 ως 12 ετών, αλλά στην ουσία σε όλους όσους νιώθουν παιδιά και περιμένουν ακόμα έναν πραγματικά διαφορετικό Αϊ Βασίλη. Απευθύνεται και προς τους γονείς, που είναι ανάγκη να καταλάβουν πως ο «Άγιος Βασίλης» ίσως είναι καιρός να κάνει φέτος διαφορετικές επιλογές εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αφιερώνει το παραμύθι αυτό πρώτα πρώτα στα παιδιά του, αλλά και σε όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου που ακόμα περιμένουν κάποια τίμια δώρα ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ΗΡΑ Εκδοτική
Ηπείρου 28. Βόλος 2421038026,
www.irabooks.gr, info@irabooks.gr

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ενώ  έχει λάβει διακρίσεις για διηγήματα, παραμύθια αλλά και ποιήματά του. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση φιλολογικών-λογοτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και με τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες. Επιμελείται επίσης και παρουσιάζει την λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή  «Μιλάμε για το βιβλίο»  εκπληρώνοντας ένα όνειρο χρόνων. Είναι εκπρόσωπος στην περιοχή της Μαγνησίας  της Αμφικτιονίας Ελληνισμού, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου Συγγραφέων Μαγνησίας, τακτικό μέλος  του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου και άλλων λογοτεχνικών σωματείων και ενώσεων.

Εργα του:

«Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», εκδόσεις Παππάς 2009,

«Το μυστικό της Δαγκάνας(εκδόσεις  Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου κατόπιν βράβευσής του από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού βιβλίου 2010),

«Το Χαμένο ταίρι», Εκδόσεις Ακρίτας, 2010)

«Τα τίμια δώρα», εκδόσεις Ηρα Εκδοτική, 2013

Την ΄Ανοιξη του 2014 θα κυκλοφορήσει από τη σειρά «Περιστέρια» των εκδόσεων Πατάκη το παιδικό μυθιστόρημά του «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» με θέμα την κλοπή των Παρθενώνειων μαρμάρων από τον λόρδο ΄Ελγιν.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα: leimont@gmail.com

Βιογραφικό εικονογράφου

 Ηριδανός Π. Κεφαλάς Γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σήμερα διαμένει στη Λάρισα. Σπούδασε οικονομικά - μάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη του για τη ζωγραφική εκδηλώθηκε από παιδί. Τον Οκτώβρη του 1984 παρουσίασε την πρώτη του έκθεση. Ακολούθησαν άλλες δύο ατομικές εκθέσεις, και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές. Εργα του κοσμούν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους καθώς και ξενοδοχεία και ιδιωτικές συλλογές. Συμμετείχε σαν εκπαιδευτικός σε σεμινάρια της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης παραδίδοντας μαθήματα αγιογραφίας και συντήρησης έργων τέχνης. Παρέδωσε μαθήματα ζωγραφικής μέσο προγραμμάτων των Ν.Ε.Λ.Ε. Ξάνθης και επιπλέον στα προγράμματα πολιτισμού σε παιδιά του ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης.. Ήταν μέλος της ομάδας συντήρησης κι αποκατάστασης του λαογραφικού μουσείου Φ.Ε.Ξ. στον τομέα των τοιχογραφιών. Πήρε μέρος ως σχεδιαστής και κατασκευαστής των καρναβαλικών αρμάτων των λαογραφικών γιορτών Ξάνθης. Σχεδίασε και κατασκεύασε πολλά θεατρικά σκηνικά σε τοπικό επίπεδο. Φιλοτέχνησε αφίσες, διαφημιστικές μακέτες και εξώφυλλα βιβλίων. Το Σεπτέμβριο του 2003 δημιούργησε τον εκθεσιακό χώρο ‘’ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ’’ όπου εκθέτει τα έργα του και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής. Πρόσφατα συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο ART EVENT "ROMANOS & FRIENDS - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ" 8-9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011... ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΥ...με το έργο  ΄΄ΕΚΑΤΗ΄΄. Έλαβε μέρος στην ομαδική έκθεση εικαστικών δημιουργών στην Τήνο από 8/7 έως 8/8/2011 που διοργάνωσε στο ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το BAZAART'S exclusive με έργα από τησυλλογή ''ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ''. Τώρα στη Λάρισα έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις τοπικών ζωγράφων για κοινωφελείς σκοπούς . Διατηρεί εργαστήρι ζωγραφικής ετοιμάζοντας την επόμενη έκθεση με τίτλο: ’’ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ-ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ’’ Εικονογραφεί επίσης παραμύθια για παιδιά σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ''ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ'' του Βόλου... καθώς και φιλοτέχνηση εξωφύλλων βιβλίων που εκδίδει..

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος
"Το Αιτωλικό"

Δεν υπάρχουν σχόλια: