Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αγρινιώτικο λόμπυ βλέπουν στο Μεσολόγγι και κινητοποιούνται για τη ΔΟΥ

Απόφαση κινητοποιήσεων πήρε ο δήμος Μεσολογγίου στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο για την μεταφορά των τμημάτων δικαστικού και ελέγχου της ΔΟΥ Μεσολογγίου στη ΔΟΥ Αγρινίου. Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης. Οργή στο Μεσολόγγι και λόγος για πολιτικές παρεμβάσεις και Αγρινιώτικο λόμπυ πίσω από την απόφαση.......


Την εισήγηση των κινητοποιήσεων προς το σώμα έκανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης που πρότεινε την κατάληψη της ΔΟΥ την προσεχή Δευτέρα μαζί με τους φορείς της πόλης, αλλά και να παρεμποδιστεί με κάθε δυνατό τρόπο η μεταφορά των τμημάτων στο Αγρίνιο. Το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα στην πρόταση του δημάρχου, ωστόσο ενδιαφέρον έχουν όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση από τους επικεφαλής των παρατάξεων τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Αρχικά ο Π. Κατσούλης σημείωσε πως η απόφαση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής για περιορισμό των δημοσίων υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι οδηγούμαστε στο να υπάρχουν οι βασικές υπηρεσίες στις έδρες των περιφερειών και κάποια παραρτήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη έκανε λόγο για πολιτικές και Αγρινιώτικες παρεμβάσεις στον γ.γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη, που επιδίωξε να τον συναντήσει ωστόσο ο γ.γ. «δεν δέχεται να μας ακούσει»… Ακόμη τόνισε ότι το κριτήριο «των περισσότερων βιβλίων Β΄ κατηγορίας» είναι προσχηματικό αφού αυτά σύντομα θα καταργηθούν, ενώ το ίδιο κριτήριο δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Θήβας και της Λιβαδειάς. Τέλος έκανε λόγο για πολιτική αδικία καθώς η απόφαση δημιουργεί οικονομικό κόστος αφού αναζητείται κτίριο στο Αγρίνιο για τη στέγαση της ΔΟΥ με μίσθωμα άνω των 10χιλιάδων ευρώ την ώρα που στο Μεσολόγγι υπάρχει ιδιόκτητο κτίριο που καλύπτει τις ανάγκες.
Σύμφωνοι με την πρόταση για κινητοποιήσεις εμφανίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τον Ν. Μουρκούση να σημειώνει ότι με τέτοιες αποφάσεις το Μεσολόγγι τείνει να γίνει χωριό και να προσθέτει πως το επόμενο βήμα είναι να κλείσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Παράλληλα επιτέθηκε με σφοδρότητα στους Μ.Σαλμά και Κ. Καραγκούνη χαρακτηρίζοντάς τους νεκροθάφτες του Μεσολογγίου και να τους χρεώνει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την απόφαση της ΔΟΥ. Μάλιστα πως «η οργή εναντίον τους πρέπει να γίνει οργισμένη αντίδραση στις εκλογές». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Αναγνωστόπουλος είδε Αγρινιώτικες παρεμβάσεις πίσω από την απόφαση και σημείωσε την λύπη του -σε αντίθεση με το Μεσολόγγι- που είδε όλους τους παράγοντες του Αγρινίου ενωμένους στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Αγρινίου…

Ο κ. Μπρούμας χαρακτήρισε τον Π. Κατσούλη δήμαρχο της ήττας και τον κάλεσε να παραιτηθεί όχι για να εκλεγεί κάποιος άλλος αλλά για να υπάρξει ως ένδειξη διαμαρτυρίας διοικητικό κενό στο δήμο. Ο δήμαρχος αναρωτήθηκε ποιον θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο αφού χρέη δημάρχου θα αναλάμβανε ο προϊστάμενος διοικητικού.

Ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση της Μαρίας Τριανταφύλλου που τόνισε όλες αυτές οι αποφάσεις εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ενάντια στα όσα έχει ανάγκη το κράτος «αφού εγκαταλείπεται ο φορολογικός έλεγχος». Ακόμη πρόσθεσε πως είναι παράλογη μια τέτοια απόφαση στον μεγαλύτερο νομό της χώρας. Ακόμη ζήτησε να υπάρξει ανάλογο ψήφισμα από τους δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας και θύμισε με νόημα την απόφαση του συλλόγου των εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού που ζητούσε να μην κλείσει καμία ΔΟΥ.

Τέλος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γ. Ατσαλάκης ανέφερε πως ο σύλλογος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του πορίσματος της απόφασης για τη ΔΟΥ, ενώ με τη σειρά του κατήγγειλε και αυτός τη στάση των Σαλμά και Καραγκούνη κάνοντας λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις.

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: