Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονικά θα κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις

Υποχρεωτικά μέσω Διαδικτύου και για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους πολίτες θα γίνει φέτος η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Για πρώτη φορά δεν θα σταλούν σε κανέναν φορολογούμενο ταχυδρομικώς έντυπα και οδηγίες φορολογικών δηλώσεων, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού όλες οι δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τις αρχές Μαΐου.....

Στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2013 θα υποβάλουν δηλώσεις φόρου εισοδήματος περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, κάνοντας χρήση των ιστοτόπων gsis.gr και taxisnet.gr. Μέσα στον Απρίλιο, όμως, θα πρέπει να έχουν πάρει κλειδάριθμο περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, ακόμη και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, που μέχρι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χειρόγραφα στις ΔΟΥ ή μέσω των ΕΛ.ΤΑ.
Όσοι έχουν από παλιά κωδικό πρόσβασης στο Taxisnet, αυτός τυπικά θα λήξει και θα πρέπει να αποκτήσουν νέο κλειδάριθμο. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αποστείλει τους νέους κωδικούς ταχυδρομικά. Η διαδικασία αποστολής έχει ξεκινήσει.
Κλειδάριθμο θα πρέπει να λάβουν υποχρεωτικά και όλοι οι νέοι 18 ετών και άνω, αφού είναι κι αυτοί πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις, έστω και αν δεν είχαν κανένα εισόδημα πέρυσι. Οσοι φορολογούμενοι δεν είχαν καθόλου εισοδήματα το 2012 δεν θα βαρύνονται με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: