Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ

-Μέγας συ κύριε και θαυμαστά τα έργα σου…..
-Βάρεσες «μπιέλα». Σου την έδωσε η κρίση κατακούτελα και το γύρισες στο θρησκευτικό και τα «κύριε ελέησον»;
- Τι θες να πεις;
- Άφησες τον εξάψαλμο, κι έπιασες τις δεήσεις;......

- Νομίζεις!
- Τι νομίζω θα με βγάλεις και παλαβή; Μόνο λάδι δεν μου ζήτησες για ν’ ανάψεις τα καντήλια.
- Χα χα χα! Σώσον  Κύριε, τον λαόν σου, και ευλόγησον τα κορόιδα σου. Καινούρια, λέει, υπόθεση με μπόλικο χρήμα κάτω στα χώματά μας.
- Πάναγια βόηθα! «Λεφτά υπάρχουνε» που έλεγε και ο Γιωργάκης ο «τρισκατάρατος» και μόνο εμείς δεν έχουμε μια;
- Εμ, το βλέπεις πως έρχεσαι στο «Θείο λόγο». Για αυτό σου ’λεγα χτες, τι με νοιάζει αν πέσει κούρεμα στις καταθέσεις; Έχουμε εμείς; Δεν έχουμε! Άρα;
- Για λέγε, για λέγε, τι είδες πάλι.
- Συνελήφθη στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, 62χρονος για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 62χρονου, ο οποίος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος Ιεράς Μονής της περιοχής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.448.437,05 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
- Για περίμενε! Για περίμενε! 62χρονος το καταλαβαίνω, οφειλές προς το δημόσιο το καταλαβαίνω, το εκπρόσωπος του μοναστηριού που κωλάει ; Τι δουλειά έχουνε τα μοναστήρια με τα χρέη;
- Α! μ’ έπρηξες! Τι δεν καταλαβαίνεις; Ο Ιούδας για τα λεφτά δε πούλησε το Χριστό; «Τα καλά και συμφέροντα τες ψυχές υμών» άκουγε ο άνθρωπος εκεί στο μοναστήρι και είπε να το κάνει πράξη.
- Ά; Έτσι!
- Εμ! Πώς; Αλλιώς;
- Και τι θα γίνει τώρα;
- Τι θες να γίνει. Θα αφέθη ελεύθερος με εγγύηση καμιά τριανταριά χιλιάρικα μέχρι να γίνει το δικαστήριο, και «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».
- Και θα έχει ο «Θεομπαίχτης» τριάντα χιλιάρικα να δώσει;…
- Εδώ σου λένε ότι έπαιζε με τα εκατομμύρια κι εσύ στέκεσαι στα τριάντα χιλιάρικα; Α! μου φαίνεται ζαλίστηκες εσύ από τα ποσά…
- Τι λες μωρέ «ξεκουτιασμένε». Λίγα τα ’χεις; Εγώ για να βάλω στην άκρη τόσα, ούτε από την ημέρα που γεννήθηκα να δούλευα, δεν θα τα μάζευα!
-Κι έπειτα λένε ότι με το σταυρό στο χέρι δεν βγάζεις λεφτά! Άμ σε τούτο τον τόπο βγάζεις και με τα εξαπτέρυγα.
Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.
AGGELOKASTRO NEWS.         Μπούτιβας Κώστας- Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: