Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Δωρητής στο Αιτωλικό, ζητά τα λεφτά του πίσω!

Πριν από 1,5 χρόνο διαβεβαίωνε το δήμο Μεσολογγίου ότι λεφτά υπάρχουν προκειμένου να γίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του από ανδριάντες έως νεκροταφεία! Ωστόσο, στην πορεία μάλλον το ξανασκέφτηκε.
Σήμερα όχι μόνο δεν κατέθεσε όσα είχε υποσχεθεί, αλλά ζητάει και αυτά που έδωσε πίσω!.....


Η   ιστορία ξεκινά το Μάιο του 2011, όταν ετεροδημότης του Αιτωλικού ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρει μεγάλη οικονομική επιφάνεια,  επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Μαρία Φούντα υποσχόμενος περί τις150.000 ευρώ για να επισκευασθεί ιερός ναός, να επεκταθεί το νεκροταφείο αλλά και να ανεγερθεί μνημείο και ανδριάντας του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ο οποίος είχε δικασθεί στην εκκλησία της Παναγίας του Αιτωλικού.

Δεν πέρασε πολύς καιρός μετά το σάλο που είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η πρόθεσή του (αν και άγνωστος), όπου άρχισε να «τα γυρνάει» καταθέτοντας τα 56.000 ευρώ σε λογαριασμό τράπεζας και ανακαλώντας την αρχική υπόσχεση το ποσό των 100.000 ευρώ που προορίζονταν για τον ανδριάντα για άγνωστους λόγους. Λίγο αργότερα ανακαλεί και το ποσό των 56.000 ευρώ που προορίζονταν για επέκταση νεκροταφείου αλλά και συντήρηση του ιερού ναού μέσα σ΄αυτό, στέλνοντας μάλιστα και εξώδικο στο δήμο για επιστροφή των χρημάτων! Οι εκπρόσωποι του δήμου όπως είναι λογικό έχουν μείνει με την απορία αφού και στις τρεις περιπτώσεις είχαν ξεκινήσει διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου να απορροφηθούν γρήγορα τα χρήματα για τους σκοπούς που ο ίδιος έθετε. Στην περίπτωση δε του ιερού ναού, η επισκευή ήδη έχει γίνει, ενώ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητείται το θέμα της επιστροφής των 50.000 ευρώ που προορίζονταν για την επέκταση του νεκροταφείου.

Ο δωρητής παραμένει ανώνυμος και ως εκ τούτου η διασταύρωση των απόψεων είναι αδύνατη. Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου αποφάσισε την επιστροφή των χρημάτων.

Onairnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: