Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Εγκρίθηκε η αυτοτέλεια του Μουσείου «Βάσω Κατράκη»


Το «Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη» του Δήμου Μεσολογγίου, διατηρεί την αυτοτέλειά του ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με την υπ. αρ. οικ.36281 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε στις 4 Αυγούστου 2011......


Με Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, έγινε δεκτή η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου περί αυτοτέλειας του ¨Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσω Κατράκη¨., «λόγω του εξειδικευμένου αντικειμένου του, της ευρύτερης αναγνώρισης της δράσης του, της μακροχρόνιας απόδοσης έργου και της γενικότερης καταξίωσης και προσφοράς του».

Η Δημοτική Αρχή θα συγκροτήσει άμεσα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα προχωρήσει στον προγραμματισμό της δράσης του Νομικού Προσώπου, προκειμένου να προωθηθεί περαιτέρω το έργο και η προβολή του Μουσείου, να αναδειχθεί η πολύτιμη συμβολή του στον πολιτισμό τόσο της περιοχής όσο και της χώρας και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοτέλεια του μουσείου: "λόγω του εξειδικευμένου...............". Εδώ γελάμε. Για ποιά αναγνώριση μιλάμε; ούτε το υπουργείο πολιτισμού δεν το έχει στα χαρτιά του, μετά από τόσα χρόνια από τα εγκαίνια. Μακροχρόνιο έργο, το μΌνο Έργο που προσφέρει είναι ότι χρησιμοποιείται σαν αποχωρητήριο από τους γύφτους (και όχι μόνο) και έχει επισκεψιμότητα όταν έχει πρόβλημα το αντλιοστάσιο του βιολογικού (και γίνεται συχνότατα) που είναι στην είσοδό του.Όσο για την καταξίωση ρωτήστε οποιονδήποτε συμπολίτη μας να σας πει.