Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μεγάλο πρόβλημα στο Μεσολόγγι οι μπράβοι της νύχτας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το φαινόμενο των ''νταβατζήδων'' και ανθυπονονών της νύχτας που εμφανίστηκαν τα τελευταία δυο χρόνια και στο Μεσολογγίου, από ντόπια μάλιστα φρούτα.....
και όχι εισαγωγής, αφού κάπου είδαν στο σινεμά ότι μπορεί να γίνουν μάγκες πουλώντας νταηλίκι και προστασία στα μαγαζιά.

''Πτυχιούχοι'' σχολών πολεμικών τεχνών, είπαν να γίνουν σαν τα life style πρότυπα που βλέπουν στις οθόνες και τα έντυπα.
Προστασία βέβαια από ποιόν, όταν ο κίνδυνος προέρχεται από αυτούς τους ίδιους ;
Κάθε Σαββατόβραδο σχεδόν, όλο και κάποιο επεισόδιο θα δημιουργήσουν σε μαγαζί του κέντρου της πόλης, τρομοκρατώντας τον κόσμο που πάει φιλήσυχα να διασκεδάσει.

Στη αρχή ήταν τα μπαράκια, τώρα την έπεσαν και σε ψητοπωλεία, πουλώντας τσαμπουκά και εκφοβισμό ακόμη και σε ανυπεράσπιστα κοριτσάκια.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και ιδιοκτητών των καταστημάτων, συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμη πλην του γνωστού τσιγγάνου με το καλλιτεχνικό ''Παλαιστινιακό'' ψευδώνυμο .

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονο τουριστικό ρεύμα στην πόλη, ιδίως από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά.
Σχολεία και μάλιστα περιωπής ( πχ Αρσάκειο), μεμονωμένοι τουρίστες, διάφορα γκρουπ από πολλά μέρη της Ελλάδας, μας επισκέπτονται καθημερινά και η παρουσία τους ιδίως τις βραδινές ώρες είναι έντονη στους δρόμους και τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου.
Ευθύνη του δήμου και των αρμοδίων Αρχών είναι να διαφυλάξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασφαλή διαμονή και διασκέδαση των ανθρώπων αυτών, ώστε η κίνηση προς τη πόλη να ενταθεί εν όψει καλοκαιριού.

Από φέτος και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη, θα δούμε πολύ κόσμο λόγω Μαρίνας, οι οποίοι είναι άτομα απαιτήσεων και κοσμογυρισμένα.
Δε μπορεί 5-10 ζωηροί, με συμπλεγματική και αντικοινωνική συμπεριφορά να δίνουν τη χειρότερη εντύπωση για την Ιερή Πόλη και να φεύγουν οι ξένοι με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Ότι γίνεται πλέον, σε χρόνο μηδέν έχει ανέβει στο διαδίκτυο και στα forum κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ), μεταφέροντας την πληροφορία ( είδηση, εικόνα, βίντεο) σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με ότι δυσάρεστο συνεπάγεται αυτό.
Ήδη έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με βάναυσες επιθέσεις σε φοιτητές των ΤΕΙ, σε μαθητές επισκέπτες ξένων σχολείων, σε Αλβανούς και παλιότερα ακόμη και στους τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς που παρήλασαν των Βαΐων, προκαλώντας την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι μεταξύ των πρωτοπαλίκαρων φέρεται να είναι και οι γιοί εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ποσώς ενδιαφέρεται, παρά τις οχλήσεις, για την ασφάλεια ακόμη και των ίδιων των παιδιών του.
Εκτός από τα γνωστά άτομα που περιφέρονται κάθε βράδυ στα στενά του κέντρου, έχουν ενσκήψει και συμμορίες αλλοφύλων, οι οποίοι ενεργοποιούνται άμεσα και παρουσιάζονται αγεληδόν όταν συμβαίνει κάποιο περιστατικό.
Υπό την επήρεια διαφόρων ουσιών ( από διεγερτικά και αναβολικά μέχρι ναρκωτικά πάσης φύσεως ), περιφέρονται ψάχνοντας την αφορμή να δημιουργήσουν επεισόδιο αν δεν το έχουν ήδη προσχεδιασμένο.

Εκείνο όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και εντείνει την ανησυχία, είναι ότι σε κάθε περίπτωση η αστυνομία εμφανίζεται όταν πλέον τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει για να πάρει απλώς καταθέσεις.
Επειδή όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν τεράστια ευθύνη για τα τεκταινόμενα, όσο αδρανούν και κωλυσιεργούν τόσο αποθρασύνονται τα στοιχεία αυτά, πρέπει να επέμβουν άμεσα και συντονισμένα και να σταματήσουν το πρόβλημα ΤΩΡΑ.
Κάθε καθυστέρηση μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες κυρίως για άτομα που δεν έχουν καμιά ανάμιξη και ευθύνη.
Η αυτοδικία καραδοκεί.
Καλό θα ήταν να μάθουν ότι ο μέσος όρος ζωής των θρασύδειλων αυτών είναι τα 40 χρόνια.

Από: Ιεραπόλις

Δεν υπάρχουν σχόλια: