Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού
« Η ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ»
έτος Ιδρύσεως 1992

Φίλοι και Φίλες,...


Απευθυνόμαστε , σε όσους θα αφιερώσουν ελάχιστο από το χρόνο τους για να διαβάσουν τις παρακάτω γραμμές.
Αρχικά θα κάνουμε μία μικρή αναφορά για το σκοπό του Συλλόγου μας ο οποίος έχει σαν ιδέα τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αίματος και β) τη συλλογή και δωρεά παροχή αίματος σε όλους τους εγγεγραμμένους- ενεργούς αιμοδότες. Ένας από τους στόχους μας είναι η τακτική προσφορά αίματος από όλους τους υγιείς συμπολίτες μας με άμεσο σκοπό να μπορούμε να έχουμε επάρκεια αίματος όποτε και όταν αυτοί χρειαστούν.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοθεί απλόχερα, είναι μία προσφορά ζωής από τον άνθρωπο για το συνάνθρωπο. Αξιόλογο είναι να πούμε ότι ο ενεργός εθελοντής αιμοδότης έχει δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να καλύπτει με αίμα μόνο τον εαυτό του και τα άτομα της οικογενείας του. Αυτό λοιπόν οι συμπολίτες μας δεν το έχουν κατανοήσει ακόμη και έρχονται και ζητάνε αίμα για τον ίδιο τους τον εαυτό ή για συγγενικά- φιλικά τους πρόσωπα χωρίς να έχουν έρθει να αιμοδοτήσουν έστω μία φορά.
Ωστόσο όμως ακόμη και αυτοί που είναι άφαντοι σε αυτή τη προσπάθεια του Συλλόγου μας έχουν εξυπηρετηθεί με την προϋπόθεση- υπόσχεση ότι θα καλύψουν το αίμα που τους προσφέρθηκε είτε να γίνουν οι ίδιοι ενεργά μέλη του συλλόγου είτε φέρνοντας δικά τους άτομα να αιμοδοτήσουν.
Δυστυχώς όμως πλην 4 ατόμων κάνεις δεν κράτησε την υπόσχεση του. Υπήρχαν και περιπτώσεις που δεν εξυπηρετήθηκαν άτομα γιατί είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν το αίμα που χρειαζόταν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και δεν το έκαναν γιατί προτίμησαν την εύκολη λύση να ζητήσουν από το σύλλογο που όπως προαναφέραμε τους αρνήθηκε με αποτέλεσμα να μας κόψουν και τη Καλημέρα.

Εμείς σαν σύλλογος ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο αύριο με μεγαλύτερη προσφορά αίματος από όλους τους υγιείς συμπολίτες μας το οποίο θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των προβλημάτων του Συλλόγου μας.

Κλείνοντας καλούμε κάθε υγιή Αιτωλικιώτη και Αιτωλικιώτισσα από 18 έως 65 ετών οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό που το λένε αίμα να έρθουν στις 17 Απριλίου ήμερα Σάββατο και ώρα 8:30 π.μ έως 1:30 μ.μ στην εθελοντική μας αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού «Η ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ» εύχεται σε όλους από καρδιάς υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: