Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Απόφαση του ΔΣ Αιτωλικού για τον «Καποδίστρια 2»


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιτωλικού με θέμα σχετικά με τον Καποδίστρια 2.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ για το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και για τις θέσεις των Δήμων. Θέσεις που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των Δήμων και όχι με τον χωροταξικό καταμερισμό των συνενώσεων.
Ακολούθως ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε με την εξής πρόταση: Να ενωθούν οι Δήμοι Αιτωλικού, Αγγελοκάστρου και Οινιαδών σε έναν Δήμο με έδρα το Αιτωλικό.
Τελικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι:
Να απορριφθεί η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αιτιολογηθούν οι λόγοι της απόρριψης (ιστορικότητα Δήμου κλπ).
Να προταθεί στους Δήμους Αγγελοκάστρου και Οινιαδών η ενοποίησή τους με τον Δήμο Αιτωλικού σε έναν ενιαίο Δήμο με έδρα το Αιτωλικό. Η πρόταση να γίνει σε επίπεδο Δημοτικών Συμβουλίων σε κοινή συνεδρίαση και σε περίπτωση θετικής απόφασης να βολιδοσκοπηθούν και οι πολίτες των παραπάνω Δήμων (προφανώς με τοπικά δημοψηφίσματα).
Το θετικό της συνεδρίασης του ΔΣ ήταν η ενότητα και η αποφασιστικότητα όλων των Δημοτικών Συμβούλων, στο να παραμείνει το Αιτωλικό σαν Δήμος είτε με την παραπάνω ενοποίηση, είτε ακόμα και μόνο του σαν νησί!!!
Πρόταση που έγινε από το ακροατήριο, να συζητηθεί μήπως είναι καλλίτερα για τον Δήμο η ενοποίηση με το Μεσολόγγι, δεν απαντήθηκε καθόλου, δείχνοντας έτσι την αντίθεση του ΔΣ στην πρόταση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: