Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η λύση του προβλήματος ύδρευσης του Αιτωλικού


Το Αιτωλικό επισκέφτηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσολογγίου Γ Πρεβεζάνος συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Χ Παπανικολάου και Δ Φλώρο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα του νερού στο Αιτωλικό. Για το λόγο αυτόν συναντήθηκαν με τον κ. Γρ Αυδή που είναι μέλος της άτυπης επιτροπής που έχει συσταθεί από Αιτωλικιώτες για το πρόβλημα του νερού.....

Έγινε ενημέρωση από τον κ. Αυδή σχετικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει με τον δικηγόρο που έχει προσλάβει η επιτροπή για τους λογαριασμούς ύδρευσης και για την ποιότητα του νερού, που διήρκησε τουλάχιστον μία ώρα και στη συνέχεια ο κ. Πρεβεζάνος με τους συμβούλους του επισκέφθηκε την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για ενημέρωση για το ίδιο πρόβλημα.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ ήταν απών και την ενημέρωση έκανε αρμόδιος υπάλληλος. Εκεί λοιπόν ανοίχθηκαν οι γεωλογική χάρτες της περιοχής που βρίσκεται η πηγή στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού και ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι ότι η ποιότητα του νερού που καταλήγει στην πηγή είναι άριστη και η ποσότητα καλύπτει όχι μόνο της ανάγκες του Αιτωλικού αλλά και του Δήμου Μεσολογγίου ακόμα.
Από τις μετρήσεις που έγιναν λοιπόν στην πηγή συμπεραίνεται αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα ότι η μόλυνση προέρχεται από τη διώρυγα που περνάει πάνω από την πηγή, διότι τα ακατάλληλα στοιχεία που περιέχει το νερό της πηγής είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που περιέχονται στο νερό της διώρυγας.
Άρα το ζητούμενο είναι η στεγανοποίηση της διώρυγας τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό τμήμα πάνω από την πηγή. Η δαπάνη αυτής της στεγανοποίησης δεν υπερβαίνει τις 30.000,00€ χρήματα τα οποία έχουν εισπραχθεί στο πολλαπλάσιο από τους λογαριασμούς ύδρευσης του ΔΔ Αιτωλικού μέχρι σήμερα από τη ΔΕΥΑΜ.
Αντί λοιπόν η δημοτική μας αρχή και η αρμόδια δημοτική εταιρεία ύδρευσης να επικεντρωθούν σ’ αυτή τη λύση του προβλήματος (στεγανοποίηση της διώρυγας) που είναι φτηνή για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Μεσολογγίου και μπορεί να γίνει με τα χρήματα των λογαριασμών που έχουν ήδη πληρωθεί, έχουν ρίξει όλο το βάρος της λύσης του προβλήματος στην υλοποίηση της υπόσχεσης πρώην Υφυπουργού που «έταξε» 500.00,00€ προκειμένου να γίνει μεταφορά νερού από το υδραγωγείο του Μεσολογγίου στο Αιτωλικό για τη λύση του προβλήματος. Χρήματα τα οποία αποκλείεται να διατεθούν με τη σημερινή οικονομική στενότητα του κράτους. Αλλά και πάλι αν γινόταν ένα θαύμα και βρισκόταν τα χρήματα αυτά, χρειάζεται να γίνουν μελέτες για ένα τέτοιο έργο οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό των 30.000,00€ προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα και να ξεκινήσει το έργο.
Το ερώτημα που βγαίνει αβίαστα από τα παραπάνω είναι η στάση της δημοτικής αρχής στο πρόβλημα ύδρευσης του Αιτωλικού, οφείλετε σε αδιαφορία, σε σκοπιμότητα ή σε ανικανότητα;
Απάντηση στο ερώτημα αυτό θα περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου όπου και θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα αυτό με πρωτοβουλία του κ. Πρεβεζάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: