Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Έχει σταματήσει ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία!»


Την στιγμή που είναι νωπές οι εικόνες του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία, στην χώρα μας έχουν σταματήσει οι έλεγχοι στα σχολικά κτίρια. Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή για την διακοπή των αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία.......

Από τον Μάρτιο του 2010 έχουν σταματήσει οι έλεγχοι λόγω έλλειψης κονδυλίων, και χιλιάδες μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, που είναι άγνωστο εάν πληρούν τις προδιαγραφές αντισεισμικής προστασίας.

 Το πρόγραμμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και το 2009. Από τα συνολικά 14.500 σχολεία της χώρας, έχουν ελεγχθεί μόνο τα 6.000. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς η χώρα μας συγκαταλέγεται στις πιο σεισμογενείς περιοχές της Μεσογείου και το ζήτημα αφορά την προστασία μικρών μαθητών.
Για να συνεχισθεί ο έλεγχος χρειάζεται Υπουργική Απόφαση για  εκταμίευση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία καθυστερεί από πέρυσι. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τους Υπουργούς Παιδείας, Υποδομών  και Οικονομικών:
α) Είναι δυνατόν να έχει σταματήσει ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων στην χώρα μας, η οποία έχει υψηλή σεισμικότητα;
β) Είναι δυνατόν να περικόπτονται κονδύλια που αφορούν την ασφάλεια και προστασία της ζωής μαθητών και νέων παιδιών;
γ) Προτίθεσθε να υπογράψετε άμεσα την Υπουργική Απόφαση και να εκταμιευθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τον προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων της χώρας;

Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987

Δεν υπάρχουν σχόλια: