Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η μη τιμωρία είναι συνενοχή

Δήλωση της εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων Ι. Κοντούλη, για Siemens και Μαντέλη

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε: «Ο κυνισμός του να βαφτίζεις τις μίζες χορηγία και μάλιστα με άνεση..... περισσή εξευτελίζει ότι έχει απομείνει ως ψήγμα αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα. Δεν είναι η ομολογία αυτή καθαυτή - άλλωστε κανείς δεν πιστεύει πως είναι ο μόνος - αλλά το ότι η ομολογία αυτή έγινε εκ του ασφαλούς καθώς το ίδιο το πολιτικό σύστημα με νομοθετήματά του προστατεύει ακόμα και σήμερα αυτούς που ήδη έπρεπε να βρίσκονται φυλακή».
Και πρόσθεσε:
«Η απαγόρευση εξόδου από την χώρα παίζει πιθανότατα με τη νοημοσύνη μας, αν αποδειχθεί ότι όντως ήρθε μετά τη διαφυγή του κ. Μαντέλη στο εξωτερικό. Η δικαιοσύνη πρέπει να βιαστεί να διαλευκάνει τόσο την περίπτωση του πρώην υπουργού όσο και όλων όσων «γλέντησαν» με τέτοιες ή παρόμοιες «χορηγίες».

Η Κυβέρνηση οφείλει:

Ø Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει το νομικό καθεστώς όσον αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ψευδούς φορολογικής δήλωσης για να αντιμετωπίσει τέτοιου τύπου ομολογίες।

Ø Να εξακολουθεί να ερευνά για όλες τις υποθέσεις που φόρτωσαν το δημόσιο με υπέρογκα ποσά।

Ø Να κάνει άμεσα απαιτητές από την Siemens όλες τις μίζες που μοίρασε και τις υπερκοστολογήσεις των έργων σε βάρος μας।

Ø Να δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο το πρώτο και το τελευταίο «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών και των στελεχών της διοίκησης, καλώντας τους να αιτιολογήσουν κάθε αύξηση στα περιουσιακά τους στοιχεία। Αποκτήματα που δε δικαιολογούνται επαρκώς, θα πρέπει να περάσουν στο Δημόσιο: Όπου η άμεση δήμευση δεν είναι νομικά εφικτή, ας επιβληθεί ειδική βαριά φορολογία ισοδύναμη με σταδιακή δήμευση.

Ø Να επιστρέψει από το κομματικό της Ταμείο το ποσό που δηλώνει ο κ. Τσουκάτος ότι έλαβε ως άτυπος ταμίας του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της SIEMENS. Το κυβερνητικό κόμμα έχει φυσικά δικαίωμα να διατηρήσει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο έλαβε όντως τα χρήματα, διευκρινίζοντας όμως ότι στις σημερινές συνθήκες η αμφιβολία αυτή είναι αδιανόητο να αποβαίνει εις βάρος του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: