Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το Αιτωλικό ξεσηκώνεται για τον «Καλλικράτη»

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στις 8.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αιτωλικού, με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναγκαστική συνένωση του Αιτωλικού με το Μεσολόγγι.....Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιτωλικού, γέμισε ασφυκτικά με πολίτες που κατέθεσαν την αγωνία τους για το μέλλον του Δήμου μας. Πολίτες όλων των ηλικιών, από νεολαίους μαθητές μέχρι και συνταξιούχους.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Αιτωλικού, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Νίκο Γαλάνη, για τις μέχρι τώρα ενέργειες (αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσεις ΤΕΔΚ, αποφάσεις Υπουργείου Εσωτερικών κλπ) καθώς και για τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει με τον Δήμο Οινιαδών σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δήμων।

Τόσο οι αιρετοί του Δήμου όσο και οι πολίτες συμφώνησαν, ότι διαφωνούν με την συνένωση με το Μεσολόγγι και ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η άρνηση του Δήμου Αιτωλικού στη συνένωση που προβλέπει ο «Καλλικράτης»

Τελικά ορίστηκε μια πενταμελής (5) επιτροπή αγώνα, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Νίκο Γαλάνη, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Φραγκούλη, τον επικεφαλή της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κώστα Σταράμο και τους δύο εκδότες των τοπικών εφημερίδων Αποστόλη Μπλίκα και Σπύρο Κουτσάφτη।

Η επιτροπή συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου και αποφασίστηκε:
• Να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις των πολιτών στον κόμβο της «παράκαμψης του Αγρινίου» που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στις 06,00 το απόγευμα και για μία (1) ώρα, με παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης του Αιτωλικού τις ίδιες ώρες.
• Να γίνει ενημέρωση των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, για την αντίθεση του Δήμου Αιτωλικού στην συνένωση με το Δήμο Μεσολογγίου.
Για όποιες νεώτερες αποφάσεις θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το etolikonews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: