Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Επτά Δήμους στην Αιτωλοακαρνανία προτείνει η ΤΕΔΚ

Με τη σφραγίδα του προέδρου της ΤΕΔΚ Α.Κοιμήση ολοκληρώθηκαν χθες οι διεργασίες και ψηφίστηκε η τελική πρόταση που θα στείλει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.....όσον αφορά το χωροταξικό των Δήμων στο νομό.

Εν μέσω πολλών διαφωνιών και αντεγκλήσεων η τελική πρόταση της ΤΕΔΚ για τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας κατέληξε στους 7 Δήμους.
Ένας ενιαίος Δήμος στην επαρχία Ναυπάκτου, ένας το Μεσολόγγι ο οποίος θα περιλαμβάνει τους παλιούς Δήμους Αιτωλικού, Οινιαδών , Μεσολογγίου, Χάλκειας.
Από εκεί και πέρα κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση για δημιουργία δύο Δήμων στο Ξηρόμερο με έδρα ξεχωριστά τον Αστακό και τη Βόνιτσα, ένας στο Βάλτο με ερωτηματικό αν θα είναι εντός των ορίων του νέου Δήμου και ο Δήμος Στράτου ενώ αποφασίστηκε και η δημιουργία δύο Δήμων στη Τριχωνίδα όπου ο ένας θα έχει έδρα το Αγρίνιο και ο άλλος το Θέρμο.

Η εισήγηση της μειοψηφίας της ΤΕΔΚ την οποία έκανε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάσης υποστήριζε την άποψη για δημιουργία δέκα Δήμων στο νομό οι οποίοι θα κατανέμονταν ως εξής: 2 Δήμοι στην επαρχία Ναυπάκτου, ένας Δήμος στην επαρχία Μεσολογγίου, ένας δήμος στο Βάλτο με έδρα την Αμφιλοχία, ένας ξεχωριστός Δήμος στον Ίναχο , δυο Δήμοι στο Ξηρόμερο και τρείς Δήμοι στην επαρχία Τριχωνίδας.
Η πρόταση φυσικά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία και πέρασε η πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ την οποία δεν ψήφισε ο Δήμαρχος Αιτωλικού.

Από την οριστική πρόταση της ΤΕΔΚ που συντάχθηκε χθες μετά από εσωτερικές διαφωνίες και την διαφορετική πρόταση της μειοψηφίας παραμένει μεγάλο ερωτηματικό τι θα γίνει με το Δήμο Στράτου αλλά και τους Δήμους Παραβόλας και Θεστιέων καθώς πρόθεση της ΤΕΔΚ είναι ο μεν Δήμος Στράτου να προσαρτηθεί στο Δήμο Βάλτου , οι δε Δήμοι Παραβόλας και Θεστέων να πάνε στο Δήμο Θέρμου.
Και οι 3ης Δήμοι παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς η εν λόγω τοποθέτηση συναντά την οργισμένη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών!

Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας


Σημείωση etolikonews: Τελικά όλες οι προτάσεις περιλαμβάνουν την συνένωση του Δήμου Αιτωλικού με το Μεσολόγγι, με τον Δήμαρχο Νίκο Γαλάνη να αρκείται στην μη ψήφιση της πρότασης του Προέδρου της ΤΕΔΚ.
Το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής του Αιτωλικού είναι «να ακούσουμε την επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης και βλέπουμε» όπως είπε και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Φραγκούλης σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μήπως θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες όσοι αγαπούν το Αιτωλικό, πριν η ατολμία και οι σκοπιμότητες της Δημοτικής μας Αρχής μας οδηγήσουν σε «τετελεσμένα γεγονότα»;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήσε, μαύρε μου, να φα τριφύλλι!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΝΤΕ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ! ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ,ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ, ΒΑΛΤΟΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ! ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΚΟΥΣ;;;;;;;;