Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Μικρά Πασχαλιάτικα και όχι μόνο.

• Γκρίνια και μουρμούρες από τους πιστούς που ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων την Μ Παρασκευή. Αιτία η κατάσταση του δρόμου της παραλίας που ήταν γεμάτος μεγάλες λακκούβες. .....Πόδια παραπάτησαν, τακούνια έσπασαν και τα «Γαλλικά» ακούστηκαν για την αδιαφορία της Δημοτικής μας Αρχής.

• Το έθιμο του κοινού εορτασμού της Ανάστασης και των δύο ενοριών του Αιτωλικού στην κεντρική πλατεία, έχει καταργήσει στην πράξη ο ιερέας του Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ετσιθελικά. Φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να εκδικηθεί τους πιστούς που τον εμπόδισαν να γκρεμίσει τα καμπαναριά του Ναού.

• Ανήμερα Μ Παρασκευή ένα φορτηγό ξεφορτώνει από τη καρότσα του 30 περίπου τσιγγανόπουλα που ξεχύθηκαν στην πόλη για ζητιανιά και όχι μόνο. Έρχονταν από τον καταυλισμό που δημιούργησαν οι τσιγγάνοι στην είσοδο της πόλης στο Αντλιοστάσιο. Με την ανοχή των τελευταίων Δημοτικών Αρχών έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εκεί σε λυόμενα που τους παραχώρησε ο Δήμος τα οποία έχουν κανονική σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και τον φωτισμό.

• Δωρεάν internet στον Δήμο Στράτου μέσω του προγράμματος «ανάπτυξη Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης και δημιουργία πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας στον Δήμο» διαβάστε εδώ. Ο Δήμος Αιτωλικού έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό εδώ και τρία χρόνια περίπου, αλλά οι Διοικούντες τον Δήμο το κρατάνε κλειδωμένο για να μην έχουν πρόσβαση οι πολίτες. Άγνοια για την τεχνολογία ή εκδίκηση για την κριτική που τους γίνεται μέσω διαδικτύου;

• Συνεδριάζει την Τετάρτη 7 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιτωλικού. Τελικά καθιερώθηκε να γίνονται οι Συνεδριάσεις κάθε δεύτερο μήνα. Πρακτική πέρα για πέρα παράνομη. Φοβούνται κάτι και συνεδριάζουν αραιά και πού ή απλά η Πρόεδρος του ΔΣ απαξιώνει τον θεσμό;


Δεν υπάρχουν σχόλια: