Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Θάνου Μωραίτη

«Γυαλιά – καρφιά» έκαναν το πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Θάνου Μωραΐτη στα Εξάρχεια πέντε άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες......
Οι άγνωστοι δεν δίστασαν να επιτεθούν και να τραυματίσουν ελαφρά στο πρόσωπο υπάλληλο του γραφείου όταν αυτός προσπάθησε να εμποδίσει το καταστροφικό τους έργο. Οι νεαροί εισέβαλαν ξαφνικά στο γραφείο που βρίσκεται στην οδό Μπόταση και με σφυριά και βαριοπούλες κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτε όρθιο.
Αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο οι δράστες εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων χρησιμοποιώντας και βόμβες μολότοφ για να αποφύγουν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που έφθαναν στο σημείο της επίθεσης.

Την καταδίκη της για την αποτρόπαια επίθεση από αγνώστους στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Θάνου Μωραΐτη, εκφράζει η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά.
Την αμέριστη συμπαράστασή της δηλώνει η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη και τους συνεργάτες του. Συμμερίζεται και εύχεται περαστικά στο συνεργάτη του Υφυπουργού ο οποίος τραυματίστηκε ύστερα από προσπάθεια του να αποτρέψει την βάναυση αυτή επίθεση. Δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Υφυπουργού πολιτικά και ηθικά και εκφράζει την αμέριστη στήριξή της προς τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες. Η οποιαδήποτε έκφραση πρέπει να προσδιορίζεται από τα όρια και τους κανόνες που ορίζει το κοινωνικό σύνολο σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.
«Καταδικάζουμε την βία ως μέσω επίλυσης διαφορών και πολύ περισσότερο ως μέσο πολιτικής έκφρασης. Οι προτάσεις, οι παρεμβάσεις, οι ειρηνικές διαμαρτυρίες, το νομικό «οπλοστάσιο» και κάθε άλλη ενέργεια που περιλαμβάνεται στο Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο για τα δικαιώματα του πολίτη στην Δημοκρατία, είναι μορφές αγώνα που στηρίζουμε και ακολουθούμε» τόνισε η Βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: