Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σύσκεψη της ΤΕΔΚ στο Μεσολόγγι για τον «Καλλικράτη»

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζεται η χθεσινοβραδινή σύσκεψη της ΤΕΔΚ που έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι με αντικείμενο το χωροταξικό του «Καλλικράτη». Σύμφωνα με τους μετέχοντες η συζήτηση ήταν εποικοδομητική αν και οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν δια μέτρου αντίθετες.....

Στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι δήμαρχοι των δήμων που ανήκουν στα όρια της παλαιάς επαρχίας Μεσολογγίου, αντινομάρχες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Βασικό συμπέρασμα πάντως που προέκυψε ήταν η απροθυμία των όμορων του Μεσολογγίου δήμων να συνενωθούν με την πρωτεύουσα του νομού αν και οι εξελίξεις δείχνουν ότι προς τα εκεί θα «συρθούν».

Ο δήμαρχος Χάλκειας Ν. Σταμπουλόπουλος επανέλαβε την κρατούσα στο δήμο του άποψη περί διχοτόμησής του σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.
Ο δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης επανέλαβε την άποψη για τη δημιουργία άνω των 10 δήμων στο νομό αλλά και την παράλληλη παραμονή του δήμου στα σημερινά του όρια.
Ο δήμαρχος Οινιαδών Αντώνης Αλετράς κατέθεσε μια ασαφή θέση υποστηρίζοντας καταρχάς την αναγκαιότητα ο δήμος του να παραμείνει αυτόνομος και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί να συνενωθεί με το δήμο Αιτωλικού και μόνο ως έσχατη περίπτωση με το δήμο Μεσολογγίου.
Ο δήμαρχος Αγγελοκάστρου Θ. Ρουσογιάννης υπεραμύνθηκε της θέσης που έχει πάρει και το δημοτικό του συμβούλιο για συνένωση με το Αγρίνιο και προειδοποίησε για αντιδράσεις σε αντίθετη περίπτωση.

Ο δήμαρχος Αρακύνθου Α. Ντζάνης επανέλαβε την πρόταση για συνένωση των δύο δήμων της Μακρυνείας.
Οι θέσεις των δημάρχων προκάλεσαν και τον αντίλογο του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου που σημείωσε πως περίμενε γενναιότερες τοποθετήσεις.
Από εκπροσώπους φορέων του Μεσολογγίου τέθηκε ως αναγκαιότητα ακόμα και η διεύρυνση του δήμου και σε δημοτικά διαμερίσματα του Αστακού (άποψη που προκάλεσε και τη χαρακτηριστική ατάκα «μήπως θέλετε και το αεροδρόμιο της Βόνιτσας;» από το δήμαρχο Ανακτορίου Θεόδωρο Αποστολάκη που ήταν παρόντας).
Βέβαια στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος και άλλα ζητήματα όπως το θέμα του των ΤΟΕΒ και τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να σημειωθεί εξάλλου πως ο δήμαρχος Μεσολογγίου άδραξε της ευκαιρίας και εξαπέλυσε βολές προς την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Εφετείο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κι εμείς που είμαστε νησί τι θα γίνουμε?

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ειναι μέσα απο τα γεφύρια θα είναι δήμος Αιτωλικού (νησί) και όλοι οι υπόλοιποι δήμος Μεσολογγίου!!!