Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η "Διέξοδος" στο φάρο του Βασιλαδιού

Με τον τίτλο "Γύρω από τον φάρο" η "Διέξοδος" θα πραγματοποιήσει πάνω στο ιστορικό νησάκι του Αη - Σώστη κατά το τριήμερο 5-6-7 Σεπτεμβρίου 2009 έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα την λιμνοθάλασσα....
Θα εκτεθούν τριάντα έργα δεκατεσσάρων καλλιτεχνών που ανήκουν στις συλλογές της Πινακοθήκης της "Διεξόδου".

Η έκθεση θα ξεκινήσει το Σαββάτο 5 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδυά κάτω από το φώς του φεγγαριού από μέλη της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου της Ιερής Πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα πλαίσια των "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΩΤΙΚΩΝ 2009" που διοργανώνει ο Σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ".

Όποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια θαλασσινή απογευματινή διαδρομή από την Τουρλίδα στο Βασιλάδι για να απολαύσει τα θαλασσινά φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα ή για να απολαύσει μια ξεχωριστή βραδυά τραγουδώντας παρέα με τους χορωδούς κάτω απο το ολόγιομο φεγγάρι, η "Διέξοδος" με χαρά τον περιμένει να τον υποδεχθεί και να του προσφέρει ένα παραδοσιακό μεσολογγίτικο γλυκό φτιαγμένο απ' τα χέρια των κυριών του συλλόγου "Οι φίλοι της λιμνοθάλασσας" και να τον κεράσει ένα ρακοπότηρο από το υπεραιωνόβιο ούζο Τρικενέ.

Όποιος επιθυμεί πάλι να πραγματοποιήσει έναν άλλου είδους εναλλακτικό τουρισμό, δεν έχει παρά να πάρει το αντίσκηνό του και να κατασκηνώσει δίπλα στα αρμυρίκια του έρημου νησιού, πάνω στον "σκάνο", με μοναδική παρέα το κελάηδισμα των θαλασσοπουλιών και τον ήχο του παφλασμού των κυμάτων.

Όποιος, τέλος, μη μεσολογγίτης, επιθυμεί να γνωρίσει τον παραδοσιακό τρόπο αλιείας των φυσικών ιχθυοτροφείων, οι ψαράδες των εκεί ιβαριών πρόθυμα θα του τον δείξουν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή το απόγευμα στο ιστορικό εκκλησάκι του νησιού θα τελεστεί Εσπερινός και την Δευτέρα το πρωί Θεία Λειτουργία.

Οι μεταβάσεις στο νησί θα γίνονται με ιδιωτικά πλωτά μέσα. Κατ' εξαίρεση όμως, ο σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ" φρόντισε για την ύπαρξη και μερικών καϊκιών έτσι ώστε να καλύψει, όσο είναι δυνατόν και σε περιορισμένο αριθμό, την επιθυμία μετάβασης όσων δεν διαθέτουν σκάφος.

Ώρες αναχώρησης απο την δυτική προβλήτα της Τουρλίδας:
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου: 6 - 7 το απόγευμα
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου: 5 - 5.45 το απόγευμα
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου: 6.30 - 8.30 το πρωί

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, αρωγός των οποίων είναι και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή απο αθλητές του Ομίλου αγώνας καγιάκ απο την Τουρλίδα έως το Βασιλάδι.

(Σημείωση: Το νησί δεν διαθέτει την οποιαδήποτε παροχή εκτός απο δύο δεξαμενές με βρόχινο νερό για πλύσιμο)

www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: