Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Η βρώμα της λιμνοθάλασσας

Ένας από τους πλέον κυκλοφοριακά φορτωμένους δρόμους, είναι αυτός της Ανατολικής Παραλίας που αρχίζει από τα Ανατολικά γεφύρια και φτάνει μέχρι τον Αι Γιάννη Αιτωλικού...
Από εκεί διέρχονται σε καθημερινή βάση, το 80% των επιβατικών οχημάτων που κινούνται από και προς Αγρίνιο, αλλά και προς τις κοινότητες της γύρω περιοχής.

Πριν τρία - τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Αιτωλικού, με την βοήθεια της Νομαρχίας, έφερε μηχάνημα εκσκαφής και καθάρισε τις ακτές του δρόμου αυτού, αρχίζοντας από τα γεφύρια και σε μήκος 150 μέτρων περίπου.
Ο καθαρισμός αυτός ήταν άκρως απαραίτητος, γιατί στο σημείο αυτό των ακτών το νερό ήταν πολύ ρηχό, με αποτέλεσμα τα διάφορα φερτά υλικά της λιμνοθάλασσας, να λιμνάζουν εκεί και να δημιουργούν αφόρητη δυσοσμία.
Όταν στέγνωσαν τα υλικά που βγήκαν από τη θάλασσα, στρώθηκαν στην άκρη του δρόμου και φυτεύτηκαν φοίνικες.

Όμως ο καθαρισμός αυτός δεν ολοκληρώθηκε.
Απέμειναν ακόμα 50 μέτρα που δεν καθαρίστηκαν.
Στο κομμάτι αυτό η βρωμιά που μαζεύεται και η δυσοσμία που αναδύεται, είναι ανυπόφορη.
Και με κλειστά παράθυρα να περάσει κάποιο όχημα, πάλι είναι τόσο έντονη η μυρωδιά που ενοχλεί αφάνταστα.
Φυσικά μιλάμε για ένα κομμάτι παραλίας, όπου υπάρχουν σπίτια και κατοικούν πολίτες.
Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους, αλλά και η χειρότερη δυσφήμιση για τον Δήμο, αφού ειδικά τώρα το καλοκαίρι η κυκλοφορία στον δρόμο αυτόν είναι αυξημένη.

Από τον δρόμο αυτόν διέρχονται σε καθημερινή βάση ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος των έργων και παρόλο που «απολαμβάνουν» την δυσοσμία, δεν κινούνται για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή.
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Ένα μηχάνημα της Νομαρχίας, ένα φορτηγό και 2-3 μέρες δουλειάς και όλα διορθώνονται
Και φυσικά πρόκειται για μία πολύ μικρή, για τα δεδομένα του Δήμου, παρέμβαση στο κομμάτι αυτό της παραλίας, που θα λυτρώσει τους περιοίκους αλλά και τους διερχόμενους από την δυσοσμία.
Γιατί άραγε αδιαφορούν οι αρμόδιοι και δεν δίνουν τη λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα για τους περιοίκους, αλλά τόσο απλό στην λύση του για τον Δήμο;

Για τον ίδιο δρόμο και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί, κατατέθηκε στις 22 Ιουλίου 2008 (πριν ένα χρόνο ακριβώς) με αριθμό πρωτοκόλλου 7146/22-7-08, πρόταση προς την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ή έστω για απόρριψη της.
Το θέμα αυτό δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα κατά παράβαση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Μήπως άραγε θα πρέπει η επιστολή αυτή που απαξιώνεται από τους διοικούντες του Δήμου μας, να κοινοποιηθεί προς τον Συνήγορο του Πολίτη;

Σημείωση etoliko news: Το post αυτό αφιερώνεται στον φίλο/η που σχολίασε εδώ.

3 σχόλια:

etolikonews είπε...

Παρακαλούνται οι κύριοι κουκουλοφόροι να ρίχνουν την λάσπη τους στη δική τους αυλή. Αν επιθυμούν επώνυμη συζήτηση είναι ευπρόσδεκτοι. Ας πάρουν άδεια (και ευλογίες Αγιορίτικες) απο τους μέντορές τους και τα υπόλοιπα τα λέμε δημόσια χωρίς κουκούλες.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το πρόβλημα πάλι οδειγητε σε προσωπα και θεσμούς θα σας πω οτι ειστε άξιοι της μοιρας σας (της δυστηχώς μαύρης μοίρας σας).Οσο για " πρόταση προς την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου " δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για "βρώμα" και δεν αναφέρει γιατί δεν ειναι το μοναδικό σημείο που βρωμάει, όπου και να πας περιμετρικά την ίδια βρώμα θα συναντήσεις.
Λυπάμαι τον επειχηρηματία που έχτισε στο τέλος του δρόμου προς τα γιοφύρια με την προοπτική να πάρει κάποια χρήματα και που μέχρι σήμερα έπειτα απο 4 ή 5 χρόνια δεν πρέπει να έδωσε τα διαμερισματα που έφτιαξε, μήπως ξέρετε γιατί ?
Το να κρυβουμε προχειρα όσα βλέπει η πεθερα δεν νομιζω οτι ειναι λύση την οποία θα δώσει ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος των έργων γιατί σαν αυτούς έχουν περάσει και πριν απο αυτούς αρκετοί οι οποοί δεν νομίζω οτι καταφεραν κάτι περισσότερο ή λιγότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθαν με μπουλντόζες να μας απαλλάξουν από τη βρόμα και τις λάσπες. Ήρθαν με φοίνικες να μας καλλωπίσουν. Στο τέλος έμεινε η δυσοσμία των δήθεν έργων τους και η βρόμα της παραλίας. Ο μόνος καλλωπισμός έγινε στα σπίτια τους και σε όσους με περίτεχνα λόγια και λέξεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε. Να μου το θυμηθείτε ο Σπύρος θα ανακηρυχτεί τοπικός ήρωας.