Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Αγάθης έφτασε στο Αιτωλικό

Έφτασε στο Αιτωλικό σήμερα Δευτέρα 17-8-2009 και ώρα 10.30 πμ, η Τιμία Κάρα της Αγίας Αγάθης, προερχόμενη από την Ιερά Μονή Αποστόλου Παύλου του Αγίου Όρους.
Στην είσοδο της πόλεως, υποδέχτηκαν την Τιμία Κάρα, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, η Δημοτική και Αστυνομική Αρχή, ο Διοικητής του 239 Συντάγματος Πεζικού Μεσολογγίου, εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτ/νιας και ένα τεράστιο πλήθος κόσμου.

Με πομπή, την οποία συνόδευε η φιλαρμονική του Μεσολογγίου, καθώς και εκπρόσωποι των Αρματωμένων Πανηγυριστών ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές, κατέληξε στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου και εψάλει δέηση και στην συνέχεια ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών.

Να σημειωθεί, ότι η χρονική στιγμή της έλευσης της Τιμίας Κάρας της Αγίας Αγάθης, είναι η καταλληλότερη καθώς στο Αιτωλικό έχουν ξεκινήσει από την 15η Αυγούστου, οι εκδηλώσεις του πανηγυριού της Αγίας Αγάθης, ένα πανηγύρι από τα καλλίτερα της Ελλάδας, και το οποίο διαρκεί μέχρι την 24η Αυγούστου, με αποκορύφωμα το ολονύχτιο γλέντι της 23ης Αυγούστου.

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Αγάθης, θα παραμείνει στο Αιτωλικό μέχρι την 19 Αυγούστου, οπότε και θα μεταφερθεί στο ομώνυμο Μοναστήρι στην Σταμνά Αιτωλικό και αφού τελεστεί και εκεί Εσπερινός, θα αποχωρήσει για το Άγιο Όρος.
Το πλήρες πρόγραμμα εδώ.











Δεν υπάρχουν σχόλια: