Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Νέοι ορίζοντες για το Αιτωλικό

Πριν δυο – τρείς μέρες, ήρθε μια νεαρή κοπέλα σε αναζήτηση εργασίας για πρακτική άσκηση. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:
- Καλημέρα, μήπως χρειάζεστε βοηθό; Θέλω να κάνω την πρακτική μου άσκηση προκειμένου να πάρω το πτυχίο μου...

- Ναι χρειαζόμαστε βοηθό, έλα κάτσε να δούμε τις λεπτομέρειες

Αφού συζητήσαμε ότι ήταν απαραίτητο για την συνεργασία που πρόκειται να ακολουθήσει, έγινε ο εξής διάλογος:

- Από ποιο μέρος είσαι;
- Από το Αγγελόκαστρο
- Και πως θα μετακινήσε;
- Έχω δικό μου αυτοκίνητο
- Και σε συμφέρει να έρχεσαι κάθε μέρα στο Αιτωλικό και όχι να κάνεις την πρακτική σου στο Αγρίνιο που είναι και ποιο κοντά;
- Α όχι, τώρα με τον καινούργιο δρόμο, το Αιτωλικό είναι δέκα (10) λεπτά από το Αγγελόκαστρο!!!

Τότε συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχε, αλλά και ότι ο καινούργιος δρόμος (η παράκαμψη Αγρινίου όπως λέγεται) έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη περιοχή.
Αν έρχεται σε μένα κάποιος για συνεργασία, προτιμώντας το Αιτωλικό από το Αγρίνιο λόγω ευκολίας πρόσβασης, τότε μπορούν κάλλιστα να έρθουν και άλλοι πολλοί στο Αιτωλικό, για να κάνουν τα ψώνια τους, την βόλτα τους, να πιούν τον καφέ τους.

Ο νέος δρόμος ανοίγει νέους ορίζοντες για την οικονομία του Αιτωλικού.
Μόνο που για να γίνει αυτό, θα πρέπει κάποιος να το οργανώσει, να το διαφημίσει, να το παρακινήσει.
Και πρώτα απ’ όλους οι επαγγελματίες, που θα πρέπει να φροντίσουν να διαφημιστούν στα μέρη με τα οποία μας ενώνει ο καινούργιος δρόμος.

Αγγελόκαστρο, Παλαιομάνινα, Ρίγανη, είναι πλέον μέρη προσιτά για το Αιτωλικό.
Ένα έντυπο διαφημιστικό, μια αφίσα, μια ανακοίνωση των καταστημάτων του Αιτωλικού στα μέρη αυτά, σίγουρα θα φέρει αρκετό κόσμο προς τα δώ, έστω και από απλή περιέργεια ή έστω και για να απολαύσουν την θάλασσα που λείπει απ΄αυτούς.

Επίσης μια καλαίσθητη έκδοση εκ μέρους του Δήμου Αιτωλικού, για όλα τα επαγγέλματα και τα αξιοθέατα του Αιτωλικού αλλά και του ευρύτερου Δήμου, θα βοηθούσε στην προσέλκυση επισκεπτών, από μέρη που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτα, αλλά έγιναν τόσο προσιτά με τη λειτουργία του καινούργιου δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: