Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ


Σε λίγες μέρες μπαίνουμε και επίσημα στην Άνοιξη και εκτός από τις ομορφιές της (χρώματα, αρώματα, καλός καιρός) έρχονται και τα προβλήματα που δημιουργεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

Το κυριότερο πρόβλημα για το Αιτωλικό την Άνοιξη, είναι τα κουνούπια.

Ειδικά φέτος όπως μας είπε ειδικός επιστήμονας εντομολόγος – γεωπόνος, αναμένετε να έχουμε έντονο πρόβλημα λόγω των νερών που έπεσαν τον Χειμώνα.

Θα πρέπει οι κουνουποκτονίες να αρχίσουν στις αρχές Μαρτίου και όχι μετά τις 20 Μαρτίου το αργότερο, γιατί το πρόβλημα θα είναι πλέον δύσκολο στην αντιμετώπισή του.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, έχει ενημερωθεί από τον Γενάρη μήνα για το θέμα αυτό και είπε ότι θα προβεί σε προκήρυξη δημοπρασίας. Σήμερα όμως 16 Μαρτίου δεν έχει γίνει ούτε καν ανακοίνωση για δημοπρασία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ξεκινήσει ήδη το πρόγραμμα της αφού είχε προκηρύξει τριετή διαγωνισμό.

Ο Δήμος Μεσολογγίου ακολουθεί ως φαίνεται τους δικούς του αργούς, νωχελικούς ρυθμούς με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος να γιγαντωθεί το πρόβλημα και να γίνει μη αναστρέψιμο.

Τα καταστήματα εστίασης κλείνουν σε λίγο 5μηνο αναστολής δραστηριοτήτων και περιμένουν πως και πώς να ανοίξουν προκειμένου να μειώσουν τις ζημιές τους, έστω και στους εξωτερικούς χώρους όπως υπάρχει σκέψη από τα αρμόδια υγειονομικά όργανα. Αν λοιπόν έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κουνουπιών, η οικονομική τους καταστροφή θεωρείται βέβαιη. Και τότε ποιος θα ευθύνεται άραγε;

Όπως δείχνουν τα πράγματα Δημιουργείτε ακόμη μια  Ανατροπή αρνητική για το Αιτωλικό.

Ελπίζουμε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο Δήμος Μεσολογγίου και να προχωρήσει «χθες» στις απαραίτητες ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών, γιατί μετά δεν θα φταίει ούτε η αντιπολίτευση του Δήμου, ούτε η απλή αναλογική, ούτε ο κακός μας ο καιρός, παρά μόνο οι διοικούντες που οδεύουν «αργά τα ζαμ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: