Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΣΠ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Παρεμπόδιση άσκησης των αρμοδιοτήτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΡΟΣ: Δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου

 

Την παραίτηση του από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 4-3-21 ο Σπύρος Βασιλείου, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι οι λόγοι δεν είναι προσωπικοί αλλά έχουν σχέση με τον τρόπο που διοικεί τον Δήμο Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος και οι πέριξ αυτού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος καταλογίζει στον πρώην πλέον Αντιδήμαρχο Σπύρο Βασιλείου, σοβαρές ανεπάρκειες, καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες με σκοπιμότητα, προχειρότητες της τελευταίας στιγμής, αντιστροφή των ευθυνών και ότι δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου.

Όπως και να είναι όμως η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου μετά και την παραίτηση του Σπ Βασιλείου παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Και φυσικά ούτε λόγος για πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του Σπ Βασιλείου και η απάντηση του Κώστα Λύρου ακολουθούν παρακάτω.

 

Η δήλωση παραίτησης του Σπ Βασιλείου

 

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Θα ήθελα με λύπη να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η απόφασή μου αυτή δεν συνδέετε με κανένα προσωπικό λόγο αλλά οφείλεται σε ζητήματα διοίκησης του Δήμου.

Εμπιστεύτηκα τον κ. Κώστα Λύρο καθώς πίστεψα πως μαζί μπορούμε να παράξουμε έργο και να προσφέρουμε στον τόπο μας .

Δυστυχώς με διέψευσε!!!!  Πίστεψε ότι η  Πολιτική είναι επάγγελμα θέτοντας τους συνεργάτες του στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!

Διαφώνησα και συγκρούστηκα πολλές φορές με το Δήμαρχο για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των Υπηρεσιών του Δήμου. Ωστόσο, όμως, η προσωπική του άποψη (η οποία τις περισσότερες φορές ήταν λανθασμένη) υπερίσχυε πάντοτε έναντι όλων των υπολοίπων.

Η αναβλητικότητα που τον χαρακτηρίζει στη λήψη των αποφάσεων και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας είχαν τα ολέθρια αποτελέσματα, να κωλυσιεργούν όλες οι λειτουργίες  του Δήμου .

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αποδυνάμωσαν τη θέση του Αντιδημάρχου, και καθιστούσαν αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων μου, ενώ οι συνεχείς παρεμβάσεις από τρίτους  -πάντα με τις ευλογίες του- , δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα στην υπηρεσία.

Η παρεμπόδιση άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, μας έφερνε καθημερινά αντιμέτωπους με σωρεία  προβλημάτων τα οποία συνωστίζονταν  στο γραφείο του Δημάρχου αφού ο ίδιος  είχε βαφτίσει τον εαυτό του ως «απόλυτο διεκπεραιωτή».

Προβλήματα, για τα οποία η άμεση επίλυσή τους δεν απαιτούσε παρά μόνο συνεργασία ομαδικότητα και εμπιστοσύνη.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών, ο ρόλος μου έγινε περισσότερο  διακοσμητικός παρά ουσιαστικός και λειτουργικός.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους μου είναι αδύνατον να συμπορευτώ με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο.

Θα ήθελα, να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, με τους οποίους στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα είχαμε μια άριστη και υγιή συνεργασία .

Να ζητήσω Συγνώμη από τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και να τους διαβεβαιώσω ότι εξάντλησα κάθε περιθώριο στην προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας για την ευημερία του τόπου μας.    

Με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

 

Και η απάντηση του κ Δημάρχου

 

Σε ότι αφορά την παραίτηση του κ. Βασιλείου από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών όπου τον τίμησα δύο φορές με επιλογή μου θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Οι διαφωνίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια αποχώρηση δεν μπορεί να αφορούν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο καθένας διότι αυτές δεν μπορεί να τις αποφύγει κανείς, δεν είναι κρίσιμες και η αδυναμία διαχείρισης τους δηλώνει ανεπάρκεια για το ρόλο.

Οι διαφωνίες όμως ως προς την στόχευση δεν ξεπερνιούνται.

Είμαι υποχρεωμένος για μια ακόμη φορά να επαναλάβω τη θέση μου ότι η εμπιστοσύνη δεν δωρίζεται.... κερδίζεται.

Και φυσικά προϋποθέτει αλήθεια, ευθύτητα, σεβασμό και αμοιβαία εκτίμηση.

Παρά την εμπιστοσύνη που έδειξα στο πρόσωπο του κ. Βασιλείου και του ανέθεσα το σοβαρό κομμάτι της διαχείρισης των Οικονομικών του Δήμου δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου, με σοβαρές ανεπάρκειες, καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες με σκοπιμότητα, προχειρότητες της τελευταίας στιγμής και αντιστροφή των ευθυνών.

Η δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί απέναντι στους δημότες να πάει το δήμο μπροστά. Να ξεφύγει από την διαχείριση του παλαιού μοντέλου της κατ’ επιλογήν εξυπηρέτησης και παλαιοκομματικής λογικής διαχείρισης της εξουσίας χωρίς όραμα, στόχευση και σχεδιασμό.

Ο κ. Βασιλείου με αυτούς τους στόχους δεν ευθυγραμμίστηκε… ποτέ. Αυτή ήταν η ριζική διαφωνία μας. 

Εκ του Γραφείου Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: