Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους - ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Μετά το δυναμικό συλλαλητήριο - σκουπίδια στην είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών -, ογκώδες - δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία από ολόκληρη τη Χώρα, με χιλιάδες εργαζομένους - , το πρωί του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας και τη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ - μαζική θέληση για συνέχιση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων -, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ........συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει για την εφεξής αντίδρασή της στο Άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει την είσοδο ιδιωτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και αιτιολογημένη απόφαση αυτού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr από την πλ. Καραϊσκάκη και τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους
  • Τρίτη 22, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, απεργίες στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητα των Δ.Σ. των Σωματείων των Εργαζομένων να τις επεκτείνουν σε όλες τις Υπηρεσίες.
  • Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, Συγκέντρωση στα Γραφεία της Ομοσπονδίας και Πορεία στη Βουλή και παραμονή έως την ψήφιση του επίμαχου Πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: