Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Προχωρά η προμήθεια αστυνομικών οχημάτων και δικύκλων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 39 αστυνομικών οχημάτων, προϋπολογισμού 675.900,00 ευρώ και 19 δικύκλων μοτοσικλετών προϋπολογισμού 170.970,55 ευρώ, δόθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα......

Ειδικότερα, η παραπάνω δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εξοπλισμού της Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει, εκτός των παραπάνω: Τέσσερις (4) συσκευές ελέγχου ταχύτητας οχημάτων αρχικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ, επτά (7) αλκοολόμετρα, αρχικού προϋπολογισμού 42.500 ευρώ, οκτώ (8) οχήματα τύπου τζιπ, αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και δύο (2) οχήματα Διερεύνησης Τροχαίων Ατυχημάτων, αρχικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, οι διαγωνισμοί των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η συνολική αρχική δαπάνη ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.
«Αποτελούσε πρωταρχικό στόχο για εμάς η ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να μπορεί η αστυνομία να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της και να μπορεί να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που εργαστήκαμε σκληρά έτσι ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση μέσω κοινοτικών πόρων για την προμήθεια των αναγκαίων οχημάτων, δικύκλων και άλλων μέσων τροχαίου ελέγχου».
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις προσπάθειες για να παρέχει στους πολίτες της όσο το δυνατόν, ένα πιο ασφαλές οδικό δίκτυο και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητές της, υπογράφοντας διάφορες συμβάσεις συντήρησης, ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις κ.α.
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οδικό δίκτυο αποτελούσε για εμάς εφιάλτη. Όμως, καταρτίσαμε στρατηγική για την οδική ασφάλεια και συνεργαστήκαμε με τους συναρμόδιους φορείς για το κοινό καλό. Διασφαλίσαμε και συνεχίζουμε να διασφαλίζουμε πόρους για την συντήρηση του απαρχαιωμένου οδικού μας δικτύου, τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, την κατασκευή νέων, όπως πρόσφατα παραδόθηκαν προς χρήση στον κόμβο των Δεμενίκων για τη σύνδεση της περιοχής με την «111» και στους κόμβους της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου με το Βούναργο και το Τραγανό» προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Παράλληλα ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκροτήσαμε το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ολοκληρωμένη Στρατηγική Οδικής Ασφάλειας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια δεν έμεινε ούτε μία ημέρα χωρίς ανάδοχο για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των φωτεινών σηματοδοτών, ενώ εξοφλήσαμε το σύνολο των χρεών προς τη ΔΕΗ που υπερέβαινε τα τρία εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: