Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σε γενική σύρραξη κατέληξε η σύσκεψη στο Αιτωλικό

Δείτε φωτογραφικό υλικό
Παρουσία του Δημάρχου Μεσολογγίου, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου, του Αστυνομικού Διευθυντή Αιτωλίας, του Διοικητή και Υποδιοικητή Ασφαλείας Μεσολογγίου, του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και πλήθους πολιτών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τσιγγάνοι του Αιτωλικού, ξεκίνησε η σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιτωλικού με θέμα «Αντικοινωνική Συμπεριφορά και Παραβατικότητα».......


Από την αρχή της σύσκεψης και κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων κυρίως της Εισαγγελέως Μεσολογγίου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και του Αστυνομικού Διευθυντή, υπήρξε ένταση εκ μέρους των Αιτωλικιωτών, που όσο περνούσε η ώρα έδειχναν δυσφορία γιατί δεν άκουγαν από τα χείλη των επισήμων κάποια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη περιοχή του Αιτωλικού από την παραβατική συμπεριφορά των τσιγγάνων.

Τελικά η σύσκεψη κατέληξε σε ομαδικό άγριο καυγά μεταξύ των Αιτωλικιωτών και των τσιγγάνων, που είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει «γης μαδιάμ» η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του π Δημαρχείου Αιτωλικού.
Κλήθηκε αστυνομική δύναμη που εκκένωσε τον χώρο και φυγάδευσε τους τσιγγάνους προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Αυτή την ώρα (22.45) υπάρχει ακόμη ένταση μεταξύ των Αιτωλικιωτών, η αστυνομία περιπολεί με μηχανές και αστυνομικά αυτοκίνητα σε όλο το Αιτωλικό, με το φόβο νέων επεισοδίων να υπάρχει έντονος.









12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Και όλο αυτό που βλέπουμε, είναι ο στόχος και η πρόληψη της πολιτείας, για την αυξημένη εγληματικότητα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και παραβατικότητας. Άλλο ένα φιάσκο της εντεταλμένης Δημοκρατίας !!!!!!
ΤΟ ΓΑΪΑΝΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ....ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ "ΜΥΑΛΟ" ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ...ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΙΤΩΛΙΚΙΩΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Η Εισαγγελέας παρακολουθούσε απαθέστατη και οι αστυνομικοί ήταν απλοί θεατές. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους εξέθρεψαν τα κυκλώματα. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος μας είπε οτι στη χθεσινή σύσκεψη δεν ήταν δυνατόν να δώσουμε λύση στο πρόβλημα!!! Ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου μας είπε οτι σταμάτησαν ομάδα της ΟΠΚΕ που ήταν έτοιμη να ερευνήσει σε σπίτια για όπλα και ναρκωτικά!!!
Για την παραβατική αυτή συμπεριφορά των παραπάνω, πότε θα κάνουμε σύσκεψη για να δούμε τι λύση θα δώσουμε;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ! ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η
"ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΠΡΟΥΜΑ"... ΟΤΙ ΧΑΠΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΒILL , ΝΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΟΞΥΘΥΜΟΙ ΜΕΛΑΜΨΟΙ , ΓΗΓΕΝΕΙΣ Ή ΜΗ !

ΓΥΦΤΙΕΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ήταν εκεί και έχει στοιχειώδη κριτική ικανότητα, κατάλαβε ότι άλλο είχαν στο μυαλό τους οι διοργανωτές και οι καλεσμένοι και άλλο οι Αιτωλικιώτες.
Βλέπετε, οι διοργανωτές ήρθαν σχεδόν να στηρίξουν τους ρομά, να τους ενισχύσουν, να τους θυματοποιήσουν και στο τέλος τέλος να δικαιολογήσουν τις πράξεις του.
Οι Αιτωλικιώτες ήρθαν για να πάρουν απαντήσεις στο πρόβλημα τους. Να το καταθέσουν και να το λύσουν. Ούτε να συμπορευθούν με τους ρομά, ούτε να τους καταλάβουν. Οι περισσότεροι στο μπροστά μπροστά μέρος του μυαλού τους είχαν τον διωγμό, βίαιο αν είναι δυνατόν, την πυρά, ίσως και τον βασανισμό.
Προσδοκίες που όταν ήρθε η ώρα, η ευκαιρία, ανέλπιστη πραγματικά, δεν είχαν το θάρρος να υλοποιήσουν. Γιατί μη γελιόμαστε. Χθες οι Αιτωλικιώτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν όλα όσα ήθελαν. Είχαν την αριθμητική υπεροχή, το εδαφικό πλεονέκτημα, τη δύναμη, την ανοχή εισαγγελέα και αστυνομίας. Θα μπορούσαν να βγάλουν το άχτι τους. Να κάψουν τα Q7, να σακατέψουν το πρόβλημα, να το λύσουν οριστικά.
Χωρίς θανάτους, χωρίς αυτόφωρα, χωρίς φυλακές, και το σημαντικότερο, χωρίς κουκούλες.
Το τσαγανό, η μαγκιά, το νταιλίκι τους όμως, φάνηκε για άλλη μια φορά.
Ηγούμενοι από ηλίθιους, δεν είναι ικανοί παρά μόνον για καταστροφή και βλακεία.
Και λυπούμαι πολύ που το λέω, μα αυτό συνέβαινε πάντα.
Τώρα είμαστε αντιμέτωποι μια ομάδα ακόμη πιο δυνατή, γνωρίζοντας ότι έχει τη στήριξη της αστυνομίας, και για αντίπαλους άβουλους ηλίθιους.
Είμαστε δυστυχώς μπροστά απ τα χειρότερα. Και έρχονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Στον απολογισμό της χθεσινής βραδιάς,
τραγικές μορφές, η αντιδήμαρχος Αιτωλικού, η κυραφούνταινα, η οποία πολύ πριν τη φασαρία, αντιμέτωπη με ένα έντονο διάλογο πολιτών, απείλησε στο μικρόφωνο.. Αν συνεχίσετε θα φύγουμε!
Απείλησε! Λες και την κάλεσε κανείς εκεί. Λες και κάνει έργο στο Αιτωλικό και θα μας λείψει.
Τραγικός ο δήμαρχος, σιωπηλός, φουσκωμένος, κουρασμένος, κάθονταν και χάζευε τις δύο ομάδες να καταστρέφουν το πρώην δημαρχείο. Όταν βαρέθηκε, μειδίασε, τα μάζεψε και αποχώρησε και αυτός.
Τραγική η κυρία εισαγγελεύς, που ήρθε με λόγο γραμμένο από το σπίτι της, στηρίζοντας την ΕΕ που προσπαθεί να βοηθήσει τους ρομα. Εκτός τόπου και χρόνου, νόμιζε ότι ήταν σε δικαστήριο όπου δεν τολμά κανείς να τη διακόψει. Πραγματική μεγαλειότατη, όταν η φασαρία άρχισε, αντί να κάνει τη δουλειά της, να φέρει όλη τη δύναμη της, γέλασε και αποχώρησε.
Ανύπαρκτη η λένη, που κάνει ηρωικό έργο, λέει, με πολλά προβλήματα.
Εκτός τόπου και χρόνου οι διοικητές, εκτός ίσως από το γάτο Μπεκατώρο που σίγουρα ήξερε τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Όταν άρχισε να μπαίνει στο θέμα δυστυχώς άρχισε ο καβγάς και δεν ακούσαμε και 5 πράγματα ουσιαστικά.
Ο Ατσαλάκης ήταν όμως ο γελοιωδέστερος όλων. Οργανώθηκε λέει έφοδος από διμοιρίες ΟΠΚΕ ώστε να βρεθούν κλοπιμαία, ναρκωτικά, όπλα, αλλά τη σταματήσαμε(!!!) για να τα βρούμε μεταξύ μας...
Για κλάματα πραγματικά.
Για κλάματα όμως και οι αιτωλικιώτες. Ο Γιώργος με τις υπογραφές του, οι Μπουζιώτες με τη Νέμεση τους, τα τσιγγάνικα σπίτια και τα δάνειά τους, οι γριές που φώναζαν ότι δεν φωνάζουμε, ο Ντορής με την μελωδική φωνή του να φωνάζει αραιά και που, η Μάρω… η κλασσική Μάρω, όταν κατηγόρησαν το δήμαρχό της το νικολάκη τσαντίστηκε, φώναξε.
Κρίμα. Πολύ κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...Δεν διαφωνω με τα οσα περιγραφεις πως εγιναν,αλλα διαφωνω με τα συμπερασματα που βγαζεις.Γιατι εχθες ειδαμε οτι οι Αιτωλικιωτες ακομα ειναι κοινωνια.Η αντιδραση τους στην επιθεση των γυφτων ηταν ακαριαια.Δεν ημουν και τοσο σιγουρος οτι αυτο θα μπορουσε να συμβει.Θεωρουσα και πιθανο οι πιο πολλοι να λακισουν.Αντιθετως εμειναν και εφτασαν τους γυφτους στο μπαλκονι με αποτελεσμα μερικοι να κατεβαινουν απο το μπαλκονι!!!Αυτο δειχνει οτι ακομα μας συνδεουν οι ιδιοι δεσμοι,που δεν ειναι αλλοι απο το χωμα και την ιστορια και οτι μπορουμε να αντιδρασουμε ομαδικα.Εχθες οι Αιτωλικιωτες πηραν μια πρωτη γευση απο αυτο που μπορουν να κανουν.Να οργανωθουν και να εξοστρακισουν οσους ειναι ανεπιθυμητοι,με δικη τους ευθυνη,σε αυτον τον τοπο.Ας πουμε οι συνδεσμοι φιλαθλων του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ,ειναι 2 ομαδες πολυ οργανωμενες που δεν εχουν να χωρισουν τιποτα περισσοτερο απο την αγαπη τους για τον αθλητισμο,αλλα υποστηριζουν διαφορετικες ομαδες.Θα τους ηταν δυσκολο να παραμερισουν για την ωρα τις οποιες διαφορες του και να εναντιωθουν στον κοινο εχθρο...?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
etolikonews είπε...

Μη γράφετε greeklish

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είπε...

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής, εξ αιτίας της έξαρσης της παραβατικότητας που αποδίδεται σε μερίδα Ελλήνων Ρομά που ζουν στην περιοχή, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια κατά τη διάρκεια σύσκεψης, με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας, στο (πρώην) Δημαρχείο Αιτωλικού, αναφέρει πως η κατάσταση στην πόλη έχει λάβει τη μορφή «εμφύλιας σύρραξης» και εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση, εάν δεν επέλθει κοινωνική ηρεμία.
Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή του Αιτωλικού, εξ αιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς μερίδας Ελλήνων Ρομά.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής, εξ αιτίας της έξαρσης της κοινής παραβατικότητας που αποδίδεται σε μερίδα Ελλήνων Ρομά που ζουν στην περιοχή. Οι διαπληκτισμοί και οι κλοπές είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ δεν λείπουν και περιστατικά εκβιασμών και πυροβολισμών.
Πάμπολλα είναι τα κρούσματα των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης στις περιοχές από το Μεσολόγγι έως το Νεοχώρι κινδυνεύουν να μείνουν απότιστα, εξ αιτίας της διάλυσης που έχουν υποστεί κατά καιρούς τα αντλιοστάσια αλλά και το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, από τις συνεχείς κλοπές κάθε είδους καλωδίων και μεταλλικών αντικειμένων.
Πρόσφατη εκδήλωση (8-6-2011) που έγινε στο πρώην Δημαρχείο Αιτωλικού με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας, κατέληξε σε σύρραξη. Μετά από περίπου δίωρη συζήτηση, παρουσία της Εισαγγελέως Μεσολογγίου και όλων των αξιωματικών της Α.Δ. Αιτωλίας, του δημάρχου Μεσολογγίου κ. Κατσούλη και άλλων αιρετών, τα πράγματα εκτραχύνθηκαν και κατέληξαν σε επεισόδια και χειροδικίες ανάμεσα σε ντόπιους και Ρομά.
Το όλο πρόβλημα του Αιτωλικού δεν είναι σημερινό, αλλά υπάρχει τουλάχιστον 3 - 4 χρόνια. Το εξέθρεψε η αδυναμία της οργανωμένης Πολιτείας (Δικαιοσύνη, Αστυνομία) να προλάβει καταστάσεις πριν φτάσει σήμερα στο απροχώρητο. Κάτοικοι κατά την διάρκεια της συζήτησης εκδήλωσαν με πολύ παραστατικό τρόπο την οδυνηρή καθημερινότητά τους μιλώντας για κλοπές, ξυλοδαρμούς κ.α. από Ρομά, ζητώντας ενεργή παρουσία της Αστυνομίας την οποία κατήγγειλαν ως ανύπαρκτη.
• Επειδή η κατάσταση στην πόλη έχει λάβει τη μορφή «εμφύλιας σύρραξης» και εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση, εάν δεν επέλθει κοινωνική ηρεμία,
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή του Αιτωλικού εξ αιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς μερίδας Ελλήνων Ρομά;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Ανώνυμος είπε...

Κλεισιμο της λαικης που εχει γινει το μαγαζι τους, κανενας να μην αγοραζει τιποτα απο τους γυφτους, ουτε ευρω το καλοκαιρι στο πανηγυρι.Ειμαστε η μοναδικη περιοχη που εχει γυφτους οργανοπαικτες. Σε ολη την ελλαδα στα πανηγυρια παιζουν ντοπιοι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠ' ΤΗ ΣΤΑΜΝΑ ΟΤΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΨΑΝ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ι. Χ. Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ" ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ!!! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ