Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 – 29 ΙΟΥΝΗ


Δεν πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων»
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, απεργούν και διεκδικούν. Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.
Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά.......
Η ηττοπάθεια, ο φόβος και ο πανικός είναι τώρα στην πλευρά της κυβέρνησης και όλων όσων ονειρεύονται μια κοινωνία ακραίων ταξικών ανισοτήτων με φτώχεια και περιθωριοποίηση.
Το εγχώριο Θατσερικό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που γυρίζει το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω, ΔΕΝ μπορεί να περάσει και ΔΕΝ πρέπει να περάσει, ΔΕΝ πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή των «Αθλίων».
Το κύμα της κοινωνικής αγανάκτησης που εκφράζεται με ποικίλους τρόπους (πλατείες κ.λπ.) προσθέτει νέα ποιοτικά στοιχεία σε αυτό τον αγώνα. Λειτουργεί σαν επιταχυντής μεγάλων κοινωνικών ανακατατάξεων και διεργασιών.
Στις 28 και 29 Ιούνη μιλούν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Ρίχνουν στα σκουπίδια το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια άλλη προοδευτική πορεία του τόπου σε όφελος όλης της κοινωνίας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Νέοι και Νέες
Το ραντεβού μας ισχύει και τις δύο ημέρες στις 10 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Την Τετάρτη 29/6 στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητές εργαζόμενους στην επισφάλεια και με ελαστικές σχέσεις εργασίας και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία//DEBTOCRACY».     
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: