Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αιτωλικού

Συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 και ώρα 7,30μμ το ΔΣ Αιτωλικού με τα παρακάτω θέματα:
1) Παραλαβή μελέτης του έργου: «Επεξεργασία ενστάσεων-σχεδίαση-διόρθωση-απόδοση πινάκων αναθεώρησης σχεδίου πόλης Αιτωλικού (Νησί).....
2) Διόρθωση τίτλου έργου τεχν. Προγρ/τος από «Δημιουργία υποδομών στους καταυλισμούς τσιγγάνων Αιτωλικού» σε: «Οριοθέτηση χώρου μετεγκατάστασης, εξυγίανση εδάφους, χαλικόστρωση και βελτίωση βατότητας στον ανατολικό οικισμό του Δήμου»
3) Αναμόρφωση προϋπ/σμού και τεχν. Προγρ/τος και εισαγωγή μελετών:
Α) Τοπογραφική μελέτη εγκατάστασης τριγωνομετρικού και πολυγωνικού δικτύου σχεδίου πόλης Αιτωλικού (Νησιού), προϋπ/σμού 13.209,00
Β) Τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης παλαιού τμήματος σχεδίου πόλης Αιτωλικού (Νησί), προϋπ/σμού 13.209,00
Γ) Τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης νέου τμήματος σχεδίου πόλης Αιτωλικού (Νησιού), προϋπ/σμού 13.209,00
Δ) Επεξεργασία ενστάσεων –σχεδίαση-διόρθωση-απόδοση πινακίδων αναθεώρησης σχεδίου πόλης, προϋπ/σμού 13.653,00
4) Εγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου: «Επέκταση αγωγού διάθεσης λυμάτων Β.Κ. Αιτωλικού για την προστασία της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.
5) Αποδοχή ποσού 9.086,35 €, κατανομή ποσού και ψήφιση πιστώσεων για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
6) Πρόσληψη ατόμων με δίμηνη σύμβαση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.