Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η είσοδος της πόλης μας ..το στολίδι μας

Η εξωτερική εμφάνιση ενός σπιτικού, η αυλή του, η κεντρική είσοδός του, μας φανερώνει και μας προδιαθέτει τι υπάρχει μέσα σ' αυτό.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις εισόδους της πόλης μας.....
Ερχόμενος κάποιος από το Μεσολόγγι, περνώντας το Ράγγο, το «νησί» χάνεται, από τα πανύψηλα καλάμια, το αντλιοστάσιο και τα γυφταίικα. Ακολουθούν τα εγκαταλειμμένα κτίρια του παλιού εργοστασίου, που κάποια μοιάζουν βομβαρδισμένα. Εδώ υπάρχουν πεζοδρόμια, που δυστυχώς δεν είναι προσβάσιμα. από τα χορτάρια, τα μπάζα και τα σκουπίδια. Κι αφού αποφύγουμε τις αμέτρητες λακκούβες του δρόμου, φτάνουμε στα γιοφύρια, που εδώ όχι μόνο δεν έχει πεζοδρόμια, αλλά, εάν είναι βράδυ και δεν είναι αναμμένος ο φωτισμός του καταστήματος ηλεκτρικών συσκευών που βρίσκεται σ' αυτό το σημείο, ψάχνουμε να βρούμε πως πάμε στο «νησί». Το βλέπουμε αλλά επειδή δεν υπάρχει φωτισμός, δεν βλέπουμε από που πάνε.
Κάπως έτσι δυστυχώς είναι και οι άλλοι είσοδοι της πόλης μας.
Τι μπορεί να γίνει ;
Άμεσα οι αρμόδιοι (Νομαρχία - Δημοτική αρχή) να καθαρίσουν το καλαμιώνα, που είναι εστία μόλυνσης και κίνδυνος πυρκαγιάς για το καλοκαίρι, να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια, να καθαρίσουν τις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου, μια και τις χρησιμοποιούν (εδώ πρέπει να τονίσω ότι κυκλοφορούν ποντίκια σε μέγεθος γάτας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους περίοικους συμπολίτες μας ), να κλείσουν τις λακκούβες, να φτιάξουν πεζοδρόμια και φωτισμό στα γιοφύρια.
Βέβαια για μόνιμη αντιμετώπιση των πιο πάνω, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει:
Καθαρίζοντας το καλαμιώνα, να δοθεί κλήση απορροής των νερών προς το Ράγγο, χρησιμοποιώντας και αντλίες αν χρειάζονται, να σκεπαστούν τ' αυλάκια με τσιμεντοσωλήνες, ο δρόμος ν' αλλάξει πορεία, ακριβώς στην μεγάλη θανατηφόρα στροφή, πηγαίνοντας προς το αντλιοστάσιο (αλήθεια αυτό δουλεύει;) και τα γυφταίικα , καταλήγοντας παραλιακά στα γιοφύρια , αναβαθμίζοντας έτσι τη ποιότητα ζωής των κατοίκων του συνοικισμού του σταθμού.
Έτσι κάπως πρέπει ν' αντιμετωπιστούν και οι άλλοι είσοδοι της πόλης μας (και η ίδια φυσικά) έχοντας στόχο τη καλυτέρευση της ζωής μας.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να αντιμετωπιστούν ( όπως και τα περισσότερα προβλήματα της πόλης μας) μόνο θέληση χρειάζεται.
Και μια και πλησιάζουν και οι εκλογές, ευκαιρία να γίνει και κάτι. Γιατί δυστυχώς στα περισσότερα μέρη της Πατρίδας μας, ότι έργα γίνονται, γίνονται συνήθως μερικούς μήνες πριν κάθε είδους εκλογών.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Γιώργος Σφυρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: