Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Ο έλεος και ο φόβος»

Χριστούγεννα με φεγγαρόφωτες βραδιές και μυστηρίου σιωπή, σφράγισε με τον τελευταίο μήνα του ο κουρασμένος χρόνος το 2009, με τα αισθήματα και τα συναισθήματα των εμπειριών μας, για...
να αφήσει πίσω του ό,τι μας ωρίμασε. Πίκρες, ανασφάλειες, συγκρούσεις, δυσφορία για το παρόν, λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν και διαπράχθηκαν στη δύνη ενός διχασμού που, οικονομική κρίση την είπαν και, φεύγοντας χάρισε με τη γέννηση της θεϊκής πανανθρώπινης μορφής, το μήνυμα που όλοι μας αποδεχόμαστε αφού είναι «η αλήθεια».
Όταν γεννιέται ένα μωρό αντιλαμβάνεσαι αυτή την «αλήθεια» ως ελπίδα του μέλλοντος. Φροντίζεις με χαμόγελα και τρυφερότητα, με ευχές και προσδοκίες το νεογέννητο κορμάκι του γιατί είναι η δύναμη της ζωής που θα αναλάβει τη σκυτάλη του ταξιδιού σου και της υστεροφημίας σου.
Μέσα στην τόση ταχύτητα να προλάβουμε σύμφωνα με τις εξελίξεις των αναθεωρήσεων του κρατικού μηχανισμού και την αγωνία να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας, η σιωπή της νύχτας των Χριστουγέννων, επισήμανε την ελπίδα φωτός με την σοφία που αποκτήσαμε για να μας οδηγήσει, στην ύπαρξη μιας δημιουργικής αρχής που κάθε νέος χρόνος πρεσβεύει.
Με τη φώτιση των συνειδήσεών μας μέσα από τη διδαχή του χρόνου που υποχωρεί, αφήνει σε μας τους θνητούς την αξία της φιλανθρωπίας, της ανθρώπινης συνεργασίας για την ανάδειξη των θετικών μας στοιχείων. Είθε το 2010 να καλύψει με τις αρετές μας αυτές, το μέλλον μας, που θα μηδενίσουν τη ρηχότητα, την μνησικακία, και την ιδιοτέλεια. Είθε το 2010 να εκτρέψει τον παραγκωνισμό της νεολαία μας, αποφέροντάς της πετυχημένες επιλογές για την ανάδειξη των πλούσιων ικανοτήτων τους .
«Το 2010 ας αναβλύσει ανθρώπινο νέκταρ από τις καρδιές όλων μας!»

Δέσποινα Σκόνδρα Υπάλληλος ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: