Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Εργασίες στον Δίαυλο απο την εποπτεία αλιείας

Ένα από τα μεγάλα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν την εξασφάλιση της παραγωγής της λιμνοθάλασσας αντιμετωπίστηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με υποβρύχιες εργασίες δύτη... Η επέμβαση αφορούσε την παρεμπόδιση της διαφυγής των ψαριών από την καταστραμμένη πόρτα Διαύλου Μεσολογγίου - Αιτωλικού η οποία λειτουργεί για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.
Η καταστροφή της πόρτας έγινε την εποχή των μεγάλων καταστροφών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα και από τότε παρά τις επανειλημμένες εκλύσεις των αλιέων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ουδεμία ενέργεια είχε γίνει από τους αρμόδιους φορείς.
Από το γεγονός αυτό ήταν δεδομένο ότι με τις επόμενες ζέστες θα διέφευγε το μεγάλο ποσοστό της παραγωγής της λιμνοθάλασσας με οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα των εκατοντάδων αλιέων της περιοχής.
Είναι προφανές ότι η λύση που δόθηκε έχει προσωρινό χαρακτήρα και για αυτό το λόγο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει ζητήσει την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την οριστική επίλυση του προβλήματος.


Σημείωση: Η παραπάνω ανακοίνωση τύπου, δικαιώνει αυτά που έγραφε το etolikonews για το Ιχθυοτροφείο του διαύλου και την ανάγκη ύπαρξης του στο χώρο αυτόν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: