Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ντόμινο προβλημάτων δημιουργεί η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, δεν λειτουργεί ένα χρόνο τώρα. Αιτία η έλλειψη ειδικευμένων ιατρών. Οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία πρέπει να απευθύνονται στα άλλα νοσοκομεία (Αγρινίου, Πατρών)...Η διοίκηση του Νοσοκομείου προσπαθώντας να δώσει μια κάποια λύση προκειμένου να λειτουργήσει η κλινική, αποδυναμώνει το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Ο Δήμαρχος Αιτωλικού δήλωσε μεταξύ άλλων:
«...δεν μπορούμε να ξηλώνουμε το πουλόβερ για να φτιάξουμε το παλτό. Με τον τρόπο που επιχειρείται η κάλυψη των κενών θέσεων στην καρδιολογική και την απόσπαση συνολικά τεσσάρων γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, απαξιώνετε συνολικά το σύστημα.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία της διοίκησης του ΓΝ Μεσολογγίου, μιας και πράγματι με το κλείσιμο της κλινικής κινδυνεύουν ή ακόμη έχουν χαθεί και ζωές, όμως με αυτόν τον τρόπο και η κλινική θα υπολειτουργεί και απαξιώνονται πλήρως οι υπόλοιπες περιφερειακές δομές Υγείας στην περιοχή».
Ο Δήμαρχος Ν Γαλάνης συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Κεφαλά και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου και κατέθεσε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα της καρδιολογικής κλινικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: