Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Αποκριές 2009: Απουσία του Δήμου Αιτωλικού από κάθε εκδήλωση.

Κάθε χρόνο ο Δήμος Αιτωλικού διοργάνωνε εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αλλά και την Καθαρή Δευτέρα.
Την Κυριακή γινόταν στην Κεντρική Πλατεία το παιδικό πάρτυ, με μουσική, χορούς, κλόουν, παιγνίδια και τα παιδιά να ξεφαντώνουν.
Καθαρή Δευτέρα είχε την τιμητική της η Δυτική παραλία, με πλούσιο μπουφέ σαρακοστιανών φαγητών δωρεάν από τον Δήμο, με ορχήστρα, με χορούς και με εκατοντάδες ξένους επισκέπτες να τιμούν την γιορτή και τα ντόπια καταστήματα.
Φέτος ο Δήμος μας θεώρησε σωστό να μην διοργανώσει καμία εκδήλωση.
Το μόνο που έκανε ο Δήμος, ήταν να μεταθέσει τις εκδηλώσεις της Επετείου της Μάχης Ντολμά, ώστε να έρθουν οι «εν Αθήναις» μια και καλή και για τον «Ντολμά» και για τις Αποκριές.
Η κίνηση αυτή δημιούργησε μια δικαιολογημένη «γκρίνια» από τους Πολιτιστικούς φορείς του τόπου, διότι δεν μπορεί το πρωί να κάνουμε μνημόσυνο για τους Ήρωες της Μάχης του Ντολμά και αμέσως μετά να γιορτάζουμε την Αποκριά με μάσκες και χορούς.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ο Σύνδεσμος Αιτωλικιωτών της Αθήνας δεν μετείχε ούτε στον Ντολμά, ούτε στην Αποκριά. Δεν μισθώθηκε λεωφορείο για την μεταφορά των Αθηναίων όπως γινόταν κάθε χρόνο και η παρουσία τους ήταν φτωχή και περιορισμένη.
Ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας έφτασαν στην πόλη τρία λεωφορεία εκδρομέων και δεκάδες αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αφού δεν βρήκαν να γίνεται καμία εκδήλωση, αρκέστηκαν σε μια απλή βόλτα στην πόλη και αναχώρησαν για αλλού προς αναζήτηση διασκέδασης.
Έτσι φέτος η άστοχες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, από την μία δεν βοήθησαν καθόλου την οικονομία της πόλης και από την άλλη δημιούργησαν τριβές με τους Πολιτιστικούς συλλόγους.
Και αναρωτιέται κανείς, ποιος ο σκοπός ύπαρξης της ΚΕΠΠΑ; (επιχείρηση πολιτισμού του Δήμου) Πού είναι η παρουσία της Δημοτικής Αρχής στα Πολιτιστικά δρώμενα; Γιατί τέτοια απαξίωση απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου;


Δεν υπάρχουν σχόλια: