Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Τι παίζει… στην ψαραγορά μας σήμερα

Στην επίσκεψή του etolikonews στην ψαραγορά της πόλης μας στην Κ. Λάσκαρη (κεντρικός), είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλα τα ψαριά που διακινούνται αυτή την ώρα σ' αυτήν, αλλά το κυριότερο είδαμε.. που κυμαίνονται οι τιμές. Πάντως αν ήθελε κανείς να βάλει στο τραπέζι του ψάρια, αυτή ίσως είναι η ιδανική περίοδος. Υπάρχουν όλα τα είδη που διαθέτει ο τόπος σε καλές τιμές και νοστιμότατα! Επικρατεί το περίφημο χέλι το μικρό αλλά και καβάτσα (χοντρό μεγάλο) που βρίσκεται στα στα 9.50 ευρώ αλλά και το κεφάλι στα 10 ευρώ το λαβράκι στα 15 ευρώ και η τσιπούρα , ξεκινάει από τα 10 και φτάνει στα 18 ευρώ αναλόγως το μέγεθος . Ο νόστιμος χοβιός για το τηγάνι άφθονος κι αυτός στα 12 ευρώ, η λίγδα μας στα 4 ευρώ και το χταπόδι που το ψαρεύουμε στα ανοιχτά της λιμνοθάλασσας ιδανικό για το μεσημεριανό ούζάκι στα 12 ευρώ.
Κάντε τη ψαραγορά τακτικό σας σταθμό στο ψώνισμα και πάρτε σπίτι σας τα καλά της θάλασσας. Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό γεύμα με την ποιότητα και τη φρεσκάδα των αγαθών της λιμνοθάλασσας.
Κι o φίλος μας ο Λευτέρης, μας λέει τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ψάρια!

"1.Το φρέσκο ψάρι έχει σφιχτό κρέας. Το καταλαβαίνουμε αν πιέσουμε το κρέας του, αν είναι σφικτό αυτό θα πρέπει να επανέλθει γρήγορα. Ρίξτε και μια ματιά στα βράνχιά του θα πρέπει να είναι έντονα κόκκινα κι όχι καφε.
2.Τα μικρά ψάρια, όπως η σαρδέλα δεν πρέπει να έχουν βγάλει το αίμα τους.
3.Τα χταπόδια οι σουπιές τα καλαμάρια δεν πρέπει να κοκκινίζουν και το δέρμα τους να είναι λευκό σα γάλα."
Και κάτι άλλο
Ζητήστε αυγοτάραχο και έτοιμα παστά, έχουν όλοι.
Για μεγένθυνση κάντε κλίκ στις εικόνες είναι «φρέσκες»! δηλαδή σημερινές κι αυτές όπως τα ψάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: