Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Απειλούμαστε με πλυμμήρα!

Όλη η νησίδα του Αιτωλικού θα «βυθιστεί» κάτω από τόνους νερού, αν η έντονη παλίρροια που παρουσιάζεται αυτή την ώρα συνοδευτεί από έντονες βροχοπτώσεις.
Η στάθμη της θάλασσας έχει ξεπεράσει τα 60 εκ. πάνω από τα συνήθη όρια και φθάνουν ακόμη λιγότερο 20 εκ. να ξεχειλίσει..το νερό στους δρόμους. Ως γνωστό μέτρα αντιμετώπισης της κακοκαιρίας είναι ανύπαρκτα.
Το φαινόμενο της αύξησης των υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου, έως και 40 εκατοστά, είναι συχνό φαινόμενο και λέγεται “μπασά”, έιναι το «άκουα άλτα» για τους γείτονες Ιταλούς και την όμορφη Βενετία που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν κι εκείνοι προβλήματα με τις πλημμύρες. Ακούγεται όμως ότι έως το 2011, ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός τεράστιου υποθαλάσσιου φράγματος για την προστασία της. Το Αιτωλικό όμως… η “μικρή Βενετία της Ελλάδας” όπως πολλοί θέλουν να την αποκαλούν, τείνει προς την εξαφάνιση;

Ζ.Κ.
Φώτο: σήμερα στις 8 το πρωί. Στα γεφύρια δεν διακρίνονται πλέον οι καμάρες και η στάθμη στην παραλία είναι μόλις λίγα εκατοστά από το κράσπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: