Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Η ΔΕΥΑΜ ενημερώνει για το νερό του Αιτωλικού


Για το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού που έχει προκύψει, η ΔΕΥΑΜ σας ενημερώνει για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα:
Συνδέσαμε το δίκτυο του Νεοχωρίου και της Μάστρου με το δίκτυο της Μπούζας(6), της Αστροβίτσας(7) και μέρους των εργατικών κατοικιών(8).
Συνδέσαμε τις δύο γεωτρήσεις των Τσαγκριναίϊκων με το δίκτυο του Αιτωλικού(4)(νησί) και του υπολοίπου μέρους των εργατικών κατοικιών(5)....
Συνδέσαμε το Σταθμό Αιτωλικού μέχρις τα Ανατολικά Γεφύρια(3), το Κεφαλόβρυσο(2) και το Χαλίκι(1), με την πηγή του Κεφαλοβρύσου αποκλειστικά.

Έως αύριο 07-01-2017 το μεσημέρι, θα έχει συνδεθεί και το δίκτυο του Μεσολογγίου με τις παραπάνω περιοχές.
Συνοπτικά, όλες οι περιοχές της Δ.Κ. Αιτωλικού εκτός από το Σταθμό Αιτωλικού μέχρι τα Ανατολικά Γεφύρια, το Κεφαλόβρυσο και το Χαλίκι, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ από την πηγή στην οποία δημιουργήθηκε το πρόβλημα των τελευταίων ημερών.
Η ΔΕΥΑΜ σας ενημερώνει πως εκκενώνει όλα τα δίκτυα μέσω κρουνών και τερματικών βανών.
Από σήμερα το βράδυ, με σύσταση της Δ/σης Υγείας, γίνεται απολύμανση με υπερχλωρίωση των δικτύων που τροφοδοτούνται από τις γεωτρήσεις και την πηγή του Κεφαλοβρύσου η οποία θα διαρκέσει έως τις 09.00π.μ. της 07ης Ιανουαρίου 2017.
Συστήνουμε στους καταναλωτές από ώρα 20.30, να ανοίξουν τις βρύσες του ζεστού νερού, για μια ώρα τουλάχιστον έως αισθανθούν οσμή χλωρίου. Στην συνέχεια να ανοίξουν τις βρύσες του κρύου για μια ώρα τουλάχιστον έως αισθανθούν οσμή χλωρίου επίσης.
Το Σάββατο πρωί, η Δ/νση Υγείας με τη ΔΕΥΑΜ θα πάρουν νέα δείγματα από όλα τα δίκτυα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω κάτι. Γιατί Κεφαλόβρυσο, Χαλίκι, Σταθμός Αιτωλικού και Ανατολικά γεφύρια, παραμένουν συνδεδεμένα με την αιτία του κακού, την πηγή Κεφαλοβρύσου;;;