Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΩΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.

Μέσα σε τούτο τον ορυμαγδό της κρίσης που περνάμε βλέπω τον τελευταίο καιρό μια άρνηση γενικά και μια καταγγελία λες κι έχουν μπολιαστεί οι Έλληνες να στρέφονται εναντίον της Ελλάδας. Και λέω τούτα μ’ αφορμή τις σημαίες στα μπαλκόνια για την εθνική εορτή, που όπως παρατηρώ φέτος είναι λιγότερες κατά πολύ απ’ τις περσινές.......


Και όχι μόνο αυτό, στις μικρότερες γενιές διακρίνεις πεντακάθαρα μια αδιέξοδη κατάσταση και μηδενιστική.
Βέβαια η νεοελληνική πραγματικότητα μόνο αηδία πια μπορεί να προκαλέσει, και ιδίως τα λόγια και οι πράξεις των Ευρωπραιτοριανών.  
 Όμως είναι τώρα πιστεύω η μεγάλη ευκαιρία η μάλλον δεν έχουμε πια άλλη ευκαιρία, ν’ ανακαλύψουμε αν έχει μείνει κάτι θετικό. Και αν υπάρχει κάτι καλό στην κοινωνία μας, να το αρπάξουμε και να το διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού» πριν τούτη πια διαλυθεί εντελώς.
Και ένα απ’ τα καλά που έχουν απομείνει σ’ αυτή τη χώρα μέσα σε τούτον τον Αρμαγεδδώνα, παρ’ ότι τα Μ.Μ.Ε και η τηλεόραση προβάλουν το αντίθετο ακριβώς, είναι η οικογένεια. Ένας θεσμός που αντιστέκεται λιγάκι ακόμα. Ναι ο Έλληνας κατά βάθος εξακολουθεί να νοιάζεται ακόμα για την οικογένειά του, και για μερικές άλλες μορφές ας πούμε κατά κάποιο τρόπο οικογένειας, όπως οι συγγενείς, οι φίλοι, οι παρέες, και που εδώ βρίσκει μια μεγαλύτερη εκτίμηση για τη ζωή.
Κι εδώ είναι που πατάνε και μας κατηγορούν οι «ανεπτυγμένοι» δανειστές μας και τα ντόπια τσιράκια τους. Ότι «λουφάρουμε», ότι δε δουλεύουμε, οτ’ είμαστε μόνο για την παρέα και τη ταβέρνα, κι ότι δεν είμαστε καθόλου παραγωγικοί. 
Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι που μας μιλάνε τώρα τελευταία για ανάπτυξη, θέλουν να υποταχθούμε στην άγρια κερδοσκοπία τους. 
Και τέτοιου είδους θεσμοί όπως η οικογένεια και οι κάθε είδους συνευρέσεις, βάζουνε φρένο στη ξέφρενη πορεία της «ελεύθερης αγοράς» που αυτοί πιστεύουνε, και όπου θέλουν σώνει και καλά να επιβάλουνε σε μας αυτά τα κτήνη.
Ε! ναι λοιπόν. Και στο θεσμό της οικογένειας θα πιστεύω, και θα λουφάρω όταν μπορώ, και στην λιακάδα θα απλώνω την αρίδα μου, και με τους φίλους μου αν μπορώ θα πίνω ένα ουζάκι. Εγώ ούτε συνέφαγα ποτέ με τα λαμόγια, ούτε κανέναν έκλεψα. Και σας ρωτάω είναι σώνει και καλά, κακά κι αρνητικά όλα αυτά;  Εγώ δεν το νομίζω! Αυτά τα ελάχιστα μας έχουν απομείνει. Ας μην τα χάσουμε λοιπόν κι αυτά.
AGGELOKASTRO NEWS   Κώστας Καστρινός.    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα βελαέτια και τις παραγκούλες της επαρχίας των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων που τόσα χρόνια λυμαίνονται μαζί με το απάνθρωπο κράτος των Αθηνών και τα καθίκια και τρόικας, και με τους υπογράφοντες απάνθρωπους εκπροσώπους βουλευτάκιδες του Νομού θέλουν να ξεζουμίσουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες.Καιρός ποια να τους σουτάρουμε μαζί με την κεντρική εξουσία γιατί δεν σέβονται τίποτε οι ανίκανοι και οι αθεόφοβοι.Τα βελαέτια της εξουσίας του εκάστοτε Νομού και τα κωματόσκυλα πρέπει να τα απορρίψουμε στον κάδο της ανακύκλωσης. Φτάνει ποια δεν χόρτασαν τόσα χρόνια να τρώνε από το τομάρι του μαλάκα Ελληνα?
Ξυπνήστε ρε νεοέλληνες από το λήθαργο που σας έχουν αφιονίσει.
Πατάτε τους κάτω σε αυτές τις εκλογές να μην ξαναδούν εξουσία γιατί αν ξαναδούν θα σας πάρουν και τα σώβρακα που φοράτε ξεβράκωτοι θα γυρίζετε για ένα κομμάτι ψωμί.
Τα ωραία πολιτικά τους λόγια μην τα λαμβάνετε υπόψιν σας γιατί τα χορτάσαμε τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερους σκοπευτές φημολογείται έντονα ότι θα ακροβολίσει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην διαταγή που διαβιβάστηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου, εκτός των υπόλοιπα μέτρα αναφέρεται και η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας σε ταράτσες γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτή.


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επίσης, ετοιμάζεται να «κατεβάσει» 8.000 αστυνομικούς μόνο στο Σύνταγμα, οι οποίοι θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε όσους πολίτες αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί ειδικές… προσκλήσεις (!) και διαπιστεύσεις από το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων, για να μπορούν να καλύψουν το γεγονός, ενώ οι αστυνομικοί έχουν εντολή να κάνουν ακόμα και χρήση δακρυγόνων σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό!!!

Εν τω μεταξύ, η εξέδρα των επισήμων θα μοιάζει με πραγματικό φρούριο, αφού μπροστά θα είναι παρατεταγμένοι δεκάδες αστυνομικοί.

Η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Πανεπιστημίου και όλες οι κάθετες οδοί, θα «σφραγιστούν» από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας και δικυκλιστές των ομάδων Δ.ΕΛ.Τ.Α και ΔΙ.ΑΣ,

Όλα τα ρεπό και οι άδειες έχουν ανακληθεί και σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Σύνταγμα θα υπάρχουν 40 διμοιρίες.phgh. star.gr