Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επεισοδιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αιτωλικού

Συνάντηση με τους επαγγελματίες του Αιτωλικού, είχε σήμερα Τετάρτη και ώρα 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αιτωλικού, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Π Κατσούλης. Θέμα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαμόρφωση της Δυτικής παραλίας και της κεντρικής οδού Κ Λάσκαρη του Αιτωλικού.......

Ο Δήμαρχος έφτασε στο Αιτωλικό με τη συνοδεία του και ενώ περίμενε να συναντήσει τους επαγγελματίες, είδε να γεμίζει το Δημαρχείο από πλήθος Αιτωλικιωτών (περί των 150 ατόμων) με διαθέσεις όχι και τόσο καλές.
Αιτία ήταν οι υπέρογκοι λογαριασμοί νερού που μοίρασε τις μέρες αυτές η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου.
Με έντονο ύφος από πολλούς ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Δήμαρχο, για το ύψος των λογαριασμών οι οποίοι περιλαμβάνουν χρεώσεις από δύο έως πέντε χρόνια με το νεοψηφισθέν τιμολόγιο της επιχείρησης και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν περιόδους που έχουν εξοφληθεί τα τέλη από τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφέροντας για υποβολή ενστάσεων και επανακαταμέτρηση των ρολογιών ύδρευσης, χωρίς να καταφέρει να πείσει τους παρευρισκόμενους.
Τα πράγματα αγρίεψαν ακόμα περισσότερο όταν πολλοί αναφέρθηκαν στη ποιότητα του νερού, επιδεικνύοντας επίσημα έγγραφα που αναφέρουν ότι το νερό στην πηγή του Κεφαλοβρύσου είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, διαψεύδοντας το έγγραφο του προέδρου της ΔΕΥΑΜ που συνόδευε τους λογαριασμούς ύδρευσης και μιλάει για νερό κατάλληλο για χρήση.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή και με το πλήθος να αγριεύει όλο και ποιο πολύ, ο Δήμαρχος με τη συνοδεία του μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν από το Δημαρχείο, αφήνοντας την Αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μ Φούντα και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Έτσι η ένταση μεταφέρθηκε κάτω από το Δημαρχείο στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού, όπου προς στιγμή αρκετοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του αυτοκινήτου της Αντιδημάρχου. Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.
Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΜ όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Δεν μπορείτε να έχετε απαιτήσεις από μια πόλη που έχει να πιεί νερό από τη βρύση πάνω από έξι χρόνια. Σύντομα θα αναγκαστείτε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, αφού μετά τα σημερινά γεγονότα πολλοί είναι αυτοί που συζητούν για προσφυγή στη δικαιοσύνη, τόσο για τους λανθασμένους λογαριασμούς, όσο και για την  ποιότητα του νερού και τους κινδύνους για την υγεία μας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πληρώνουμε όλοι;Μήπως κάποιοι δεν έχουν μετρητή ή τον έχουν πειραγμένο;Έλεγχοι γίνονται;Γιατί πρέπει να πληρώσουμε σήμερα για την κατανάλωση που κάναμε πριν 2ή 3 χρόνια με τις ισχύουσες τιμές;Αυτό είναινόμιμο;Μήπως πρέπει να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη:

Ανώνυμος είπε...

Η αντιδήμαρχος του Αιτωλικού που το μόνο που προσφέρει είναι η είσπραξη του μισθού της, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα λάθη λέγοντας ότι έφαγε τα λεφτά ο υπάλληλος που έκανε τις καταμετρήσεις του νερού στο Αιτωλικό, ξεχνόντας οτι οι καταμετρητές της ύδρευσης δεν εισπράτουν χρήματα. Επίσης έριξε στον ίδιο υπάλληλο την κλοπή των υπολογιστών που είχαν τους λογαριασμούς του νερού. Γιατί όμως δεν πάνε στη διακαιοσύνη αφού ξέρουν τους ενόχους; Ντροπή σου κυρα Μαρία, αν θέλεις να προσφέρεις στο Αιτωλικό παραιτήσου σήμερα κιόλας, έτσι κι αλλιώς δεν πατάς στο Αιτωλικό και περνάς την ώρα σου στην Πρόνοια Μεσολογγίου κάθε μέρα με τις παλιές συναδέλφου σου. Ντροπή σου και μόνο ντροπή σου

Ανώνυμος είπε...

Να σταλούν οι λογαριασμοί στο Γαλάνη και στο Φραγκούλη.

Ανώνυμος είπε...

δεν ήμουν εκεί αλλά είδα στην αιχμή το βίντεο με τις διαμαρτυρίες. Δεν μας τιμούν σαν ιστορικό τόπο αυτές οι ιαχές και οι αλλαλαγμοί πέντε γραφικών. Νομίζω ότι έχουμε δίκιο, αλλά το χάνουμε έτσι

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 12:17 σου πέρασε ποτέ απο το μυαλό οτι οι ιαχές και οι αλλαλαγμοί των πέντε γραφικών, μπορεί να είναι ιερή αγανάκτηση ανθρώπων που μοχθούν να τα φέρουν βόλτα; μάλλον βολεμένο κομματόσκυλο πρέπει να είσαι για να τα βλέπεις τα πράγματα τόσο πεζά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΕΥΑΜ ΚΛΠ.. ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙ ΓΙΑ 2011 60000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΑΑ!!! ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ( ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ) ΕΝΝΟΕΙΤΕ..ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΝΕΡΟ...ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ (3) 86ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ...ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ..