Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Μεσολογγίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γής 2012»


Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2012 και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα και για τους Έλληνες, που θα σβήσουν για τέταρτη χρονιά τα φώτα για μία (1) ώρα, πρωταγωνιστώντας και πάλι στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Φέτος, το WWF Ελλάς δίνει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece.......

Με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» καταγράφουμε όλα τα αγαθά και τις αξίες που μας προσφέρει η ελληνική φύση και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ελληνική φύση με τις αμέτρητες εναλλαγές της μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά – είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα. Σε μια εποχή που οι ανάγκες επαναπροσδιορίζονται, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Εμείς είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι αυτό μας δίνει. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».
Με αυτό το σκεπτικό η WWF Ελλάς καλεί τους Έλληνες πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουμε χρέος να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Ώρα της Γης 2012 θα συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σβήνοντας τα φώτα στη Πινακοθήκη και τη Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου για μία ώρα, καλώντας παράλληλα όλους τους δημότες να συμμετέχουν για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα αισιοδοξίας για ένα βιώσιμο μέλλον, για έναν καθαρότερο πλανήτη, για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλη ωρα γης