Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Eλεγχοι στις έδρες επιτηδευματιών για πλαστά και εικονικά τιμολόγια

ETAIPIEΣ - «μαϊμού», που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων, αναζητούν οι φοροελεγκτές και ξεκινούν επιτόπιους ελέγχους στις έδρες των επιτηδευματιών.

Οι έλεγχοι στρέφονται έναντι επιχειρηματικών κλάδων στους οποίους έχουν εντοπιστεί φαινόμενα εικονικών συναλλαγών κατά το παρελθόν, καθώς και όσων διενεργούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές, με κύριο στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Εξαιρούνται του ελέγχου γιατροί, δικηγόροι και γενικώς ελεύθεροι επαγγελματίες, πράκτορες ΟΠΑΠ, καθώς και υποκαταστήματα εταιριών. ........


Οι επιχειρήσεις - «μαϊμού» έχουν μοναδικό αντικείμενο εργασιών την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, με τα οποία προμηθεύουν νόμιμες επιχειρήσεις για να περιορίζουν τα καθαρά φορολογητέα κέρδη. Περισσότερες από 2.200 εταιρίες - «μαϊμού» εντοπίστηκαν (Αχαρνές, Τρίκαλα κ.α.) πέρυσι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών, από τον περασμένο Σεπτέμβριο απενεργοποιείται άμεσα ο ΑΦΜ - ΦΠΑ, αναστέλλεται η πιστοποίηση για οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία και ενημερώνεται το Taxis για τον χαρακτηρισμό της επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία ως «αφανή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: