Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δεν γνωρίζει το πανηγύρι της Αγι’Αγάθης ο δήμαρχος Π Κατσούλης;


Με αφορμή την παρέμβαση του Απ Μπλίκα για το street painting – ζωγραφική στο δρόμο, κοίταξα Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Μεσολογγίου.

Όπως φαίνεται καθαρά, από το πρόγραμμα λείπουν δύο από τις βασικότερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις της περιοχής μας. Τα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής Νεοχωρίου και της Αγίας Αγάθης Αιτωλικού.......

Το πανηγύρι της Αγιαγάθης ξεκινάει από την ημέρα της Παναγίας και τελειώνει τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου. Γι’ αυτό το πανηγύρι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Π Κατσούλης δεν ξέρει τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, δεν είδε τίποτα και δεν το συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καλλικρατικού Δήμου Μεσολογγίου.

Αντίθετα για το πανηγύρι του Αι Συμιού βγήκαν δύο αφίσες από τον Δήμο, μία με τις ημερομηνίες του πανηγυριού και μία με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (προφανώς για να ξέρουν οι απανταχού τσιγγάνοι πότε να μαζευτούν στο Μεσολόγγι για να βαφτίσουν τα παιδιά τους).

Μάλιστα ο κ Δήμαρχος και οι υπεύθυνοι των πολιτιστικών του Δήμου μας, φρόντισαν τις ημέρες της Αγιαγάθης να διοργανώσουν και τις εξής Πανελλαδικής εμβέλειας εκδηλώσεις:    

21/8/2011 Κυριακή, ώρα 9.00 μμ
Συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων στο Ευηνοχώρι.

22/8/2011 Δευτέρα, ώρα 9.00 μμ
Συναυλία από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας Θέατρο Λιμανιού.

Φυσικά την ημέρα του πανηγυριού της Αγιαγάθης τις 23 Αυγούστου, δεν θα ξεχάσει ο κ. Δήμαρχος και οι λοιποί επίσημοι, να στήσουν πρώτο τραπέζι πίστα στην πλατεία του Αιτωλικού, προκειμένου να δεχτούν καμαρωτοί τα συγχαρητήρια για μια εκδήλωση που αυτή τη στιγμή όχι μόνο αγνοούν επιδεικτικά, αλλά κάνουν και κάθε δυνατή προσπάθεια να τη σαμποτάρουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μην τρελένεστε!!! Δεν τελείωσαν ακόμα "οι λεπτοί χειρισμοί" της συνεργασίας αντιδ/ρχου Χοντρού και Αχαλινωτόπουλου για τη διάσωση του ζουρνά και την αναβαθμισή του. Το πανηγύρι της Αγι΄Αγάθης θα περάσει πρώτα από ημερίδα και μετά θα...δούμε.............
ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ