Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


Καταγγέλουμε την πιο αδίστακτη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο μισητή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ απ’ αυτόν τον τόπο. Καταγγέλουμε τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, και πρώην πρόεδρο της ΕΦΦΕ, Παπουτσή καθώς και σύσσωμη την ηγεσία της αστυνομίας, τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, που φωνάζοντας «η χούντα δεν τελείωσε το ’73».........
και με τη σύμπραξη δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες, εξαπέλυσαν απρόκλητα κι αδιακρίτως την πιο άγρια καταστολή-τουλάχιστον απ’ τα χρόνια της χούντας- εναντίον του εχθρού λαού με άγριους ξυλοδαρμούς, αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, με τόνους καρκινογόνων χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Καταγγέλουμε τα ΜΜΕ για τα ασύστολα ψέματα συκοφάντησης συλλήβδην όλων των διαδηλωτών. Καταγγέλουμε όσους  άφησαν αβοήθητο, απροετοίμαστο κι άοπλο έναν ολόκληρο λαό να πολεμάει και να μάχεται μόνος του -με περισσό όμως θάρρος ανακαταλαμβάνοντας πολλές φορές την πλατεία Συντάγματος- για το μέλλον των παιδιών του. Καταγγέλουμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ν. Αιτωλ/νίας Μακρυπίδη, Μωραΐτη και Γιαννακά, που με την ψήφο τους συνέβαλλαν στον ενταφιασμό της όποιας ελπίδας είχε αυτή η χώρα για την ανασυγκρότησή της ξεπουλώντας όσο όσο το δημόσιο πλούτο της στο ελληνικό και ξένο κεφάλαιο κι οδηγώντας το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού  δεκαετίες πίσω.
Η τρομοκρατία όμως δε θα περάσει. Δεν τους φοβόμαστε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί έχουμε ως παρακαταθήκη το μεγάλο κέρδος όλων αυτών των ημερών: την αλληλεγγύη. Όσα χημικά και να ρίξουν, όσο φόβο και να σπείρουν, όσα δικαιώματα και ελευθερίες και να καταργήσουν ο λαός δεν ξεχνά και θα τους πληρώσει αργά ή γρήγορα με το ίδιο νόμισμα. Θα οργανωθεί, θα οπλιστεί, θα δημιουργήσει το δικό του μέτωπο αντίστασης και ανατροπής και θα τους σαρώσει κυριολεκτικά.. Όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να τον εξαθλιώσουν, να τον χειραγωγήσουν, να τον αγνοήσουν, να τον υποτιμήσουν, να τον  τιμωρήσουν, να τον ενοχοποιήσουν, να τον καταστείλουν.
Υ.Γ. Εμείς είμαστε εδώ, πάντα ήμαστε εδώ- στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις καταλήψεις- έχουμε από χρόνια επιλέξει συνειδητά όχθη. Θα είμαστε πάλι εδώ, μαζί σας, όταν  θα πλημμυρίσετε τους δρόμους και τις πλατείες του Αγρινίου, όχι ως αγανακτισμένοι πια αλλά ως αποφασισμένοι κι αυτό είναι αναπόφευκτο να συμβεί, καθώς τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν μέρα με την ημέρα.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
                                                              Αγρίνιο 30 Ιουνίου 2011
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ είναι συνδικαλιστική παράταξη του συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: