Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Παιχνίδια με το νερό του Αιτωλικού


Μπήκε τελικά σε λειτουργία το έργο της ύδρευσης του Αιτωλικού, μας ενημερώνει η δημοτική μας αρχή μέσω της εφημερίδας Αιχμή
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Τσουνάκας μαζί με την αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μ. Φούντα είχε προγραμματίσει να κάνει αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση των δικτύων, αλλά ακόμα περιμένουμε την αναφορά.......

Από κει και πέρα σήμερα το νερό έχει διοχετευτεί και στα δυο δίκτυα το παλιό και το καινούργιο και ενώ οι πρώην άρχοντες, ισχυρίζονταν ότι έχει συνδεθεί το 70% των νοικοκυριών, αποδείχτηκε ότι δεν είχαν συνδεθεί ούτε 100 παροχές!

Και δημιουργείτε σε μας εύλογα η εξής απορία. Αφού οι συνδέσεις δεν έγιναν αλλά ο εργολάβος έχει εξοφληθεί στο ακέραιο, τι σκοπό έχει η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου; Θα χρεώσει το  Δήμο με νέα εργολαβία για τις συνδέσεις; Θα αναζητήσει ευθύνες από την προηγούμενη δημοτική αρχή; Ή μήπως θα υποχρεώσει τον εργολάβο να τελειώσει το έργο όπως οφείλει;

Όσο για την καταμέτρηση του νερού ούτε λόγος, αφού τα υδρόμετρα βρίσκονταν μέσα σε φρεάτια βρώμικα, που δεν μπορεί κανείς ούτε να τα διακρίνει. Κάποια είχαν αντικατασταθεί αλλά δεν είχε αντικατασταθεί και ο αριθμός παροχής στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, οπότε δεν μπορούσε να βρεθεί ποιο υδρόμετρο ανήκει σε ποιον, μας λέει ο κ Τσουνάκας, παραβλέποντας όμως ότι τόσα χρόνια γινόταν μια χαρά η καταμέτρηση των υδρομέτρων του Αιτωλικού χωρίς τα προβλήματα που αναφέρει. Ο σκοπός όμως των παραπάνω λεγομένων του κ Τσουνάκα ξεκαθαρίζει παρακάτω.

Όλο αυτό τον κυκεώνα ζητημάτων καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ΔΕΥΑΜ που όμως απαιτεί δαπάνες. Και για να γίνει αυτό απαιτούνται χρήματα, τα οποία θα πρέπει να προέλθουν από τα τέλη. Επειδή όμως τον τελευταίο χρόνο δεν προβλέφθηκαν έσοδα από την πρώην δημοτική αρχή Αιτωλικού, είναι ανάγκη να γίνει αυτό τώρα, σύμφωνα με την πρόταση που καταθέτει ο κ. Τσουνάκας. Για κάθε σπίτι προτείνει ως τέλος για τον περασμένο χρόνο ένα ποσό της τάξης των 100 €, καθώς και 50 € για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Για κάθε νέο υδρόμετρο προτείνει χρέωση 50 €, ενώ για όσα λειτουργούν το ποσό αυτό θα περιορίζεται στα 20 €.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις για το 2010 θα πρέπει να πληρώσουν 130 €, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, θα πληρώσουν 65 € και για το υδρόμετρο 50 €. Στο μεταξύ όποιος έχει σιδηροσωλήνες στο δίκτυό του, θα πρέπει να τις αντικαταστήσει γιατί έχουν οξειδωθεί και είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Το θέμα είναι πως θα δεχτούν οι κάτοικοι τις προτάσεις του κ. Τσουνάκα, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν απαλλαγές, αφού δεν είχαν και νερό να πιούν.

Βέβαια ο κ Τσουνάκας με τη μισθούρα των 1500 ευρώ παραβλέπει ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα απαραίτητα για να ζήσουν, υπάρχουν άνεργοι που δεν έχουν όχι μόνο νερό να πληρώσουν αλλά ούτε να φάνε.

Και αν η τεράστιες διοικητικές και οικονομικές γνώσεις του κ Τσουνάκα τον οδηγούν σε αυτές τις προτάσεις, εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο  αυτά τα παράλογα ποσά για νερό το οποίο ακόμα δεν έχουμε πιεί.

Με τέτοιες παράλογες προτάσεις της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου, βλέπω τους Αιτωλικιώτες να «καβαλάνε» τα γιοφύρια και να κάνουν ντου στην Πύλη του Μεσολογγίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στο χαράτσι που λογάριασε ο Τσουνάκας για τους Αιτωλικιώτες είναι και οι βλάβες από εντερικά κολοβακτηριοειδή και εντερόκκο που ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα πολλούς από τους κατοίκους του Αιτωλικού;

Ανώνυμος είπε...

50euro to υδρόμετρο, που κατα 90% θα είναι Τόυρκικο η Ισραηλινό και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει ουτε το 50% της πραγαμτικής του αξίας. Υπαρχουν κ εγχώριες εταιρίες με ποιοτικότερα υδρόμετρα κ με ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρησης αλλα δεν βγαίνει μεροκάματο, οποτε οι ανάλογες τεχνικές υπηρεσίες δεν μιλούν. Η τοποθέτηση δε γίνεταί με εξωτερικά μέσα κ δεν ενθυμούμαι κάποια δημοπράτηση κ δημοσίευση αυτής σε τοπικές εφημερίδες. Οι κύριοι Υδραυλικοί του δήμου μας είναι τοσο απασχόλημενοι κ δεν μπορούν να τα τοποθετήσουν? Τι να έχει συμβεί άραγε? Τα υδρόμετρα που βρήκαν σε γνωστή αποθήκη στο Νεοχώρι....ήταν ακατάλληλα?



Το μάρμαρο είναι λίγο ακριβω...

Ανώνυμος είπε...

Τα παιχνίδια δεν γίνονται με το νερό αλλά με την υγεία μας. Έδωσαν το νέο δίκτυο σε λειτουργία αλλά οταν είδαν οτι δεν επαρκεί η ποσότητα, ανοιξαν παράλληλα και το παλιό δίκτυο,αδιαφορόντας για την υγεία μας. και επειδή όλα έχουν ένα όριο, ακόμα και η ανοχή μας, πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι και να καλέσουμε κάποιον εισαγγελέα να ερευνήσει τα παιχνίδια που γινονται σε βάρος της υγείας μας.