Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ 5 ΠΡΟΣ 1, ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Στους 53.335 έφτασαν οι υπάλληλοι που αποχώρησαν από το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα το 2010, άρα οι προσλήψεις το 2011 θα κυμανθούν στις 10600. Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές περιλαμβάνονται και οι περίπου 2800 μετατάξεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ......

Άρα οι καθαρές προσλήψεις, κυρίως, από τους ήδη επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια, θα φτάσουν περίπου στις 7.800.
Ο υπουργός Εσωτερικών που συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας διαβεβαίωσε ότι η αναλογία 5 (αποχωρήσεις) προς 1 ( πρόσληψη) παραμένει και δεν έχει τεθεί από κανέναν, ούτε από την τρόικα, θέμα αλλαγής της. Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης παραμένει η δέσμευσή του ότι στο τέλος του 2013 από το Δημόσιο θα μισθοδοτούνται τουλάχιστον 200.000 υπάλληλοι, γεγονός το οποίο σημαίνει τεράστια μείωση στο συνολικό μισθολογικό κόστος.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών οι προσλήψεις για το 2011 θα γίνουν «με γνώμονα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών», γεγονός το οποίο όπως είπε σημαίνει, ότι θα γίνουν εκεί που υπάρχουν ανάγκες. Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι αιτήσεις των φορέων του Δημοσίου για προσλήψεις το 2011 «κυμαίνονται εκεί γύρω στην περιοχή του 10.000», άρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Άμεσα το ενιαίο μισθολόγιο

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα είναι άμεση και χωρίς μεταβατικές περιόδους.
Αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση, πρόσθεσε ότι η βούληση του υπουργείου είναι να εφαρμοσθεί αμέσως μόλις ψηφισθεί το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και, βεβαίως, και η μισθολογική εξίσωση των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι το καλοκαίρι και το ενιαίο μισθολόγιο να εφαρμοσθεί είτε από 1η Οκτωβρίου είτε, σε περίπτωση που όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Ραγκούσης δεν είναι έτοιμη η Ενιαία Αρχή Πληρωμών από το υπουργείο Οικονομικών, από 1/1ου/2012.

Όσον αφορά την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο από 37, 5 σε 40, αυτή όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών αφορά καταρχήν τους τομείς ευθύνης του υπουργείου Εσωτερικών (δηλαδή, υπάλληλοι υπουργείο Εσωτερικών και Αυτοδιοίκησης), ενώ για τους υπόλοιπους (όπως για παράδειγμα υγεία, παιδεία κλπ) αρμόδια είναι τα συγκεκριμένα υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: