Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Καλλικράτης: πιέζει το Μεσολόγγι για τη συνένωση

Με οτι τρόπο μπορούν, πιέζουν οι φορείς του Μεσολογγίου προκειμένου να πετύχουν τη συνένωση του Δήμου τους με τους γειτονικούς Δήμους.
Έτσι η τοπική εφημερίδα «Αιχμή» στο τελευταίο φύλλο της, ...
καθώς και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της αλλά και στο Facebook, δημοσιεύει το παρακάτω κείμενο:

«Με τι επιχειρήματα;»

Υπέρμαχος των μικρών σχημάτων δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης και πώς να μην είναι άλλωστε αφού επιθυμεί να παραμείνει το Αιτωλικό δήμος με δική του έδρα.
Επειδή όμως όταν υποστηρίζεις κάτι πρέπει να το βασίζεις σε λογικά επιχειρήματα μπαίνουμε στον πειρασμό να του υποβάλλουμε τα παρακάτω ερωτήματα, δεδομένου ότι διοικεί επί επτά συναπτά έτη έναν δήμο που ταιριάζει στην δική του φιλοσοφία ανάπτυξης. Τον (προ)καλούμε να μας απαντήσει για να δούμε τι ανάπτυξη έχει επέλθει για τον δήμο Αιτωλικού:
- Πόσα μεγάλα έργα έχει κάνει στο διάστημα της 7ετίας και τι ποσοστό της ΣΑΤΑ έχει κατευθυνθεί σε αναθέσεις;
- Είναι ικανοποιημένοι οι κάτοικοι από τις υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος Αιτωλικού;
- Εάν και πόσο είναι χρεωμένος ο δήμος;
- Σε αυτά τα χρόνια το Αιτωλικό έχει βελτιώσει τις υποδομές, έχει αυξήσει τον τουρισμό, έχει να παρουσιάσει πρότυπες μορφές ανάπτυξης, έχει εκμεταλλευτεί την λιμνοθάλασσά του;
- Η απόδοση των δημοτικών υπαλλήλων, η παραγωγικότητα, η εξυπηρέτηση του κόσμου σε ποιο σημείο βρίσκεται;
Εάν σε όλα τα παραπάνω ο κ. Γαλάνης έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις, τότε καλώς είναι υπέρμαχος των μικρών δήμων. Από τον κόσμο πάντως ακούμε τα χειρότερα…
Σ.Σ.

Το etolikonews αναρωτιέται, μήπως κι εμείς σαν Δήμος έχουμε αδρανήσει και δίνουμε τροφή για τέτοια σχόλια;
Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε έναν χωριστό Δήμο θα πρέπει να βγούμε μπροστά άμεσα με επιχειρήματα και όχι να αφήνουμε το Μεσολόγγι να παίζει μόνο του, με το δικό μας σκεπτικό να είναι «να δούμε πρώτα την πρόταση της κυβέρνησης και μετά βλέπουμε» όπως το διατύπωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Νίκος Φραγκούλης.

4 σχόλια:

zafeiris είπε...

h efimerida ethese ta idia erotimata stous dimotes mesologiou kai ston dimarho tous?..an nai ti apantisan gia na gelasoume,kai na theloun na kanoun ta idia gia tin periferia?..an oxi as tous ta thesoun!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι τα ερωτήματα της εφημερίδας, αυτοί την δουλειά τους θέλουν να κάνουν απροσανατολίζοντας τους αναγνώστες τους, προκειμένου να δείξουν οτι αυτοί είναι άξιοι κι εμείς ανίκανοι.
Εμείς όμως τι προτάσεις έχουμε καταθέσει, τι επιχειρήματα παραθέτουμε προκειμένου να μείνουμε Δήμος;
Ή μαλλόν, έχουμε επιχειρήματα, έχουμε προτάσεις, ή όλα είναι στην τύχη όπως είναι η λειτουργία του Δήμου τα τελευταία χρόνια;

zkarvelis είπε...

Ευτυχώς! Εντελώς τυχαία -ελπίζω έγκαιρα- είδα τα σχόλια του άρθρου. Τελικά, όπως κι σεις διαπιστώνεται , η ανωνύμια μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις.
Γι αυτό διευκρινίζω ότι :
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ αλλά αφορά κάποιον άλλον που ατυχώς χρησιμοποιεί το όνομά Ζαφείρης.
Ειναι γνωστό άλλωστε ότι εκφράζω τις απόψεις μου "όταν κρίνω ότι βοηθούν" συχνά στο διαδύκτιο πάντοτε μα πάντοτε επώνυμα.

epikouros είπε...

Δηκτικοτατο το πρωτο σχολιο,το οποιο με βρισκει και συμφωνο! Κανειs πολιτηs αυτηs τηs χωραs δεν ειναι ευχαριστημενοs με τουs δημοτικουs του αρχοντεs.Aρα γιατι οι σχεδιαζομενοι μητροπολιτικοι δημοι να εχουν την απαιτηση (η το ψωνιο) να απορροφησουν τουs διπλανουs τουs? Oταν αδυνατειs να τακτοποιησειs τα του οικου σου ειναι τουλαχιστον γελοιο να εχειs τετοιεs φιλοδοξιεs! Oσον αφορα στην γενικευμενη διαφθορα των απανταχου Ο.Τ.Α αs μην μιλησουμε καλυτερα! Χωριs νοημα και "απολιτικ" το τριτο σχολιο.