Τρίτη 21 Απριλίου 2009

21η Απριλίου 1967

42 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 21 Απριλίου 1967, ημέρα που το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε, οδήγησε στην επταετή δικτατορία στη χώρα μας. Πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς ήδη άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα ανακοινώσεις...
με αφορμή την επέτειο, συνδέοντας τα αντιδικτατορικά μηνύματα, με την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει ότι: «Είναι ευκαιρία όλος ο λαός να θυμηθεί και η νεολαία να μάθει ότι ο αντικομμουνισμός ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967».
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού με ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής».

Πηγή: Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αγώνας χρειάζεται να είναι διαρκής για τη δημοκρατία και την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων,αλλά μακριά από κόμματα που διαμορφώνουν συνειδήσεις κατά το δοκούν.Άλλωστε και σήμερα, μετά από
40 και πλέον χρόνια το ίδιο δικτατορικά δεν επιβιώνουμε στο όνομα του μεγάλου κεφαλαίου??? Αφού θυμάστε όλοι τόσο καλά,μιλάτε περισσότερο και γράψτε τις απόψεις σας για τις σημερινές διοικήσεις, που δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από εκείνες τις εποχές!!!