Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο

Στην αρχή του δρόμου που οδηγεί από τα Ανατολικά γεφύρια προς Μεσολόγγι, υπάρχουν φρεάτια αποχέτευσης λυμάτων.
Από την αρχή του μήνα, (περίπου 6 με 7 Απριλίου) μία αντλία που βρίσκεται μέσα σε αυτά έπαθε ζημιά και έπαψε να λειτουργεί...
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έκανε μια γεφύρωση με εξωτερική σωλήνα και οδηγεί τα λύματα από το ένα φρεάτιο που δεν λειτουργεί στο άλλο που λειτουργούν οι αντλίες του.
Έβαλαν και πινακίδες που ειδοποιούν για έργα του Δήμου, έβαλαν και ταινίες αντανακλαστικές, έβαλαν και ένα μικρό φανάρι για την νύχτα, άφησαν τα φρεάτια ανοιχτά και τέλος.
Την Κυριακή των Βαΐων πέρασε από εκεί ο Αρχιεπίσκοπος με όλη την συνοδεία του (μαζί και η Δημοτική Αρχή) και απόλαυσαν τα αρώματα της αποχέτευσης.
Ολόκληρη την Μεγάλη Εβδομάδα οι επισκέπτες του Δήμου μας, απολάμβαναν το μεγάλο αυτό έργο, να αναδίνει μυρωδιές αξέχαστες.
Το Πάσχα η περιοχή μύριζε οβελία και αποχέτευση μαζί.
Αναρωτιέται κανείς τι είναι τόσο σοβαρό και 20 μέρες τώρα δεν μπορεί να επισκευαστεί η αποχέτευση;
Αν γίνει καταγγελία του Δήμου στην Υγειονομική Υπηρεσία, ποιος θα τρέχει;
Ή μήπως δεν θα φταίει κανείς;
Όπως και να 'χει η αδιαφορία των αρμοδίων είναι αξιοθαύμαστη!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοί φίλοι όπως πολλοί συντοπίτες μας έτσι και εγω το Πασχα θέλησα να το περάσω μαζί με τους γονείς μου στον τόπο μας.
Ξεκίνησα απο Αθήνα Σάββατο 11 Απριλίου παραμονή των Βαίων.
Είχα όμως μαζί μου και τα δυο μικρά παιδιά μου ηλικίας 6,5 και 3,5 ετών.Αισθάνθηκα πολύ βλάκας και ηλίθιος όταν διαπίστωσα οτι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου (ήταν πρώτο στο δρόμο μου) δεν είχε παιδίατρο για να δώσει τουλάχιστον τις πρωτες βοήθειες σε ένα μικρό παιδί το οποίο είχε μια απλή γαστρεντερίτιδα η οποία εκδηλώθηκε κατα την διάρκεια του ταξιδιού.Προσπάθησα να βρώ ιδιώτη γιατρό στο Μεσολόγγι μάταια, σκέφτηκα οτι ίσως στο Αιτωλικό να υπάρχει κάποιος διότι και εκεί έχει μικρά παιδιά τα οποία χρειάζονται γιατρό, ΜΑΤΑΙΑ και στο Αιτωλικό.
Λέω λοιπόν γιατί δεν ασχολείστε με θέματα ουσίας και ασχολείστε με τις τρύπες του δρόμου ή των γεφυριών ?
Εκτός και αν δεν υπάρχουν μικρά παιδιά στον τόπο.
Αν ο μικρός είχε κάτι πολύ πιο σοβαρό απο αυτό που είχε τι θα έκανα ? θα γύριζα στην Πάτρα ?
Αν φωνάζατε έτσι όπως φωνάζετε για τα μικροπράγματα και τα μικροσυμφέροντα για γιατρούς ίσως να σας είχε ακούσει κάποιος και να μην κινδυνευουν παιδιά επειδή είναι Σαββατοκύριακο ή αργία.

"H αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο"
βάλτε προτεραιότητες για αυτά που φωνάζετε καθημερινά ίσως έτσι να μη χάνετε το δίκιο σας για τις τρύπες που ασχολείστε.

etoliko news είπε...

Φίλε μου έχεις δίκιο να φωνάζεις για τους παιδίατρους. Βέβαια αν ρώταγες κάποιον γείτονα σου με μικρά παιδιά σίγουρα θα σου έδινε το τηλέφωνο του δικού του παιδιάτρου. Αν όμως ένα απο τα παιδιά σου ξέφευγε απο την προσοχή σου και έπεφτε σε μια τέτοια αφύλαχτη και απροστάτευτει τρύπα, θα ήταν περιττός ο παιδίατρος...

Ανώνυμος είπε...

εσύ τι λες να μη ρώτησα γείτονα για παιδίατρο ?
υπήρχε περίπτωση να αφήσω το παιδί χωρίς καμμία ιατρική συμβουλή.
Παιδίατρος δεν υπήρχε όμως.

Τώρα το να φύγει το παιδί και να πάει στην τρύπα θα ήταν κατόρθωμα.

nk