Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Αιτωλικού


Στα πλαίσια της 6ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό την Κυριακή 28-9-2008, η λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού «Η Αγία Αγάθη».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, η προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στην Ανατολική παραλία, στο καταφύγιο αλιευτικών σκαφών που βρίσκεται εκεί και ώρα 19.00 μμ, ένα σκάφος αποβίβασε συμβολικά στο νησί του Αιτωλικού την ομάδα των λαμπαδηδρόμων.

Η ομάδα αποτελούνταν από 10 μέλη εθελοντές λαμπαδηδρόμους, με επικεφαλής της ομάδας, τον Αιτωλικιώτη μαραθωνοδρόμο, Μάκη Σαραντάρα.

Συντονιστής της ομάδας λαμπαδηδρόμων ήταν ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού σχολείου Αιτωλικού, δάσκαλος Κώστας Καστανάς.

Οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού, την Δυτική παραλία και μέσω της οδού Εθν Αντίστασης κατέληξαν στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού, μεταφέροντες την φλόγα της αγάπης και της ανθρωπιάς για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης και στην συνέχεια ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και θεολόγος Δρ. Παντελής Λεονάρδος, μίλησε για το μήνυμα της αγάπης που μεταφέρει η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Το Αιτωλικό».

Θερμά συγχαρητήρια για την όλη εκδήλωση ανήκουν στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Αιτωλικού Κώστα Γκοργκόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: