Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό


Το Σάββατο 27-9-2008 θα γίνει η φετινή γιορτή ψαριού στο Αιτωλικό.
Την διοργάνωσή της ανέλαβε αυτή τη φορά ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ».
Η καινοτομία είναι, ότι σαν χώρος τέλεσης της γιορτής επιλέχθηκε ο κεντρικός δρόμος του Αιτωλικού και όχι η πλατεία όπως άλλες χρονιές.
Έτσι θα αναπτυχθούν 600 καρέκλες περίπου για να εξυπηρετηθούν οι μετέχοντες στην γιορτή, ξένοι επισκέπτες και ντόπιοι.
Σε ερώτηση προς τους υπευθύνους για την φετινή γιορτή, γιατί δεν επιλέγει σαν χώρος η κεντρική πλατεία, μας είπαν το εξής απίθανο:
Τα καταστήματα της πλατείας (εκτός 2 εξαιρέσεων) δεν θέλουν να καθίσει στα τραπέζια τους ο κόσμος και να εφοδιαστεί ψάρια από τους διοργανωτές της γιορτής.
Μετέχουν μόνο αν πουλήσουν τα δικά τους ψάρια.
Μάλιστα ένας ανέφερε ότι αυτός πουλάει κρέατα και όχι ψάρια!!!
Έτσι λοιπόν καταλήξαμε να γίνει η γιορτή στον κεντρικό δρόμο, όπου και χώρος υπάρχει να αναπτύξουν οι διοργανωτές τραπεζοκαθίσματα ελεύθερα για τον κόσμο, αλλά και τα μαγαζιά εκεί δεν έχουν πρόβλημα να καθίσει όποιος θέλει να φάει το ψάρι του στα δικά τους τραπέζια. Εξάλλου ποντάρουν στα παρελκόμενα που θα παραγγείλουν οι πελάτες (μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, σαλάτες κλπ).
Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, η Γιορτή Ψαριού είναι ακόμα σε αναζήτηση «ταυτότητας». Συνεχείς αλλαγές χώρου, αλλαγές διοργανωτών, διενέξεις με τους επαγγελματίες, προβλήματα με τους χώρους ψησίματος και διάφορες άλλες λεπτομέρειες.
Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος -που είναι και ο συντονιστής της γιορτής- την μελέτη από την αρχή του όλου εγχειρήματος και την βελτίωση προς το καλλίτερο της Γιορτής Ψαριού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: