Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Καλαμίδι με γαρίδα καρφωτή Νο2

Το Καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και ήρθε η ώρα για καλαμίδι με γαρίδα καρφωτή.

Και μπορεί ο καιρός να δρόσισε, όμως τα κουνούπια δεν μας ξέχασαν ακόμα. Τα μαγαζιά του Αιτωλικού δεινοπάθησαν και έχασαν έσοδα, όμως το αυτί της Δημοτικής μας Αρχής δεν ίδρωσε. Και όπως ήταν φυσικό ήρθαν και οι αράχνες στις παραλίες και τα γεφύρια για να μας κάνουν πάλι διάσημους στο πανελλήνιο.

 Αρχές Γενάρη ενημερώθηκε ο Δήμαρχος ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη καταπολέμηση των κουνουπιών......

Αρχές Μάρτη ενημερώθηκαν για το ίδιο θέμα Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Αιτωλικού, ότι πρέπει να συντομέψουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει η κουνοποκτονία πριν να είναι αργά. Λίγο πριν το Πάσχα κάλεσε ο Δήμαρχος τους εργολάβους απεντομώσεων ζητώντας τους να δώσουν επιπλέον έκπτωση από την προηγούμενη χρονιά 12% και να προσθέσουν με τα ίδια λεφτά και κατσαριδοκτονία «γιατί πρέπει να μπει τάξη». Τελικά μετά από γκρίνια και χάσιμο ημερών, δέχτηκε την πρόταση αυτή ένας εργολάβος και ξεκίνησε τους ψεκασμούς τέλος Απρίλη, δηλαδή με δύο μήνες καθυστέρηση. 12% έκπτωση 25% λιγότερο έργο. Σπουδαία «τάξη» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Μια τεράστια τρύπα άνοιξε στο Ανατολικό γεφύρι. Τοποθετήθηκαν τρείς κώνοι που κλείνουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και τοποθετήθηκε μια ταινία στο πεζοδρόμιο αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα στο αντίθετο ρεύμα για να περάσουν από το σημείο και το πρόβλημα λύθηκε. Μέθοδος επιστημονική, γρήγορη και σίγουρη. Βέβαια το γεφύρι πάει ολοταχώς για κατάρρευση, αλλά θα το σώσουν οι επιστολές που στείλαμε στα Υπουργεία.

Ο Δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε να στήσει την προτομή του Γ Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού. Έτσι ο ξένος που θα έρχεται στο Αιτωλικό θα επισκέπτεται την πλατεία Γρηγορίου Λιακατά για να δεί την προτομή του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Τέτοια πρωτοτυπία και τόση εξυπνάδα, μόνο οι διοικούντες το Δήμο μας θα μπορούσαν να έχουν.

Νέος φωτισμός στις εισόδους της πόλης του Αιτωλικού κάνει τη νύχτα μέρα. Ξηλώθηκαν τα παλιά φωτιστικά και τοποθετήθηκαν καινούργια καλαίσθητα. Βέβαια θα μπορούσαμε να αποφύγουμε μεγάλο μέρος της δαπάνης αυτής με το να γίνει συντήρηση και επισκευή των παλιών φωτιστικών που υπήρχαν, αλλά έτσι δεν θα παρουσιάζαμε «έργο».

Αυτά τα λίγα για τώρα, μην πέσουμε απότομα στα βαθιά μετά την καλοκαιρινή ραστώνη. Σύντομα νέα ψαρέματα με γαρίδα καρφωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: